Ünneplitek a Halloweent?
" Amúgy aki nem tudta mikor van Halloween annak írom,hogy november 1-jén! "
Nem akartam hozzászólni ehhez a témához, de ki kell hogy javítsalak: [link]
" A halloween az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe október 31-én. "
Tehát, ez a két "ünnep" két különböző dolog...
Nem illik összekeverni.
Szóval :
"Megnyugodtam,hogy nem csak én tartom hülyeségnek,hanem itt a nagy többség is..,viszont azokkal sincs bajom akik esetleg megünneplik!!"
Dehogy nem .. egyenesen majmoknak nevezed őket ! így a mondat második fele egyáltalán nem hiteles.
"Amúgy aki nem tudta mikor van Halloween annak irom,hogy november 1-jén! "
nem talált november 1-jén volt.
"én Halottak Napjára emlékezem(nem hiszem,h az ünneplés jó szó rá)...kimegyek a temetőbe, elrendezem a sírokat, mécseseket, és otthon is gyertyát gyújtunk, minden halottunkért egy szálat...valamint a régi néphagyomány után kiteszünk egy pici sót,vizet és kenyeret"
Mi is ezt szoktuk csinálni halottak napján ami nem esik egybe a Halloween - nal. Halottak napja : [link]
azért mentünk ki november elsején a temetőbe mert másodika munkanap.
Valamint miért is csinál valaki magából hülyét ha beöltözik ? ezt nem értem...
én speciel "megünnepeltem" a Halloween-t (összeültem néhány régi barátommal maskarában akivel már régen találkoztam és egy kellemes estét töltöttünk) és megemlékeztem Halottak napján (mint leírtam), miért ne lenne ez a két dolog összeegyeztethető ? és miért kell leszólni az embert valamint lepontozni ?
ez most tájékozatlanság volt a részetekről vagy egyszerűen bunkóság ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!