Ünneplitek a Halloweent?
22:35 kicsit el vagy tévedve, a szeretet ünnepe bizony a Karácsony!
(talán a "szerelmesek" ünnepével kevered)
1. mondjuk, hogy igen. (bár nem a közismert formában)
2. a Halloween a kelta Samhain és a keresztény Mindenszentek kereszteződéséből nőtte ki magát. A nevében is benne vannak a szentek. És eredetileg pogány ünnep volt, csak a középkorban a keresztény egyház, hogy megtartsa híveit, a pogány ünnepekre tette saját ünnepeit.
3. a Karácsony esetében is igaz ez, az volt a Téli napforduló ünnepe (más néven a Fény ünnepe, tüzet és fáklyát gyújtottak)
4. a Valentin nap a madarak szaporodásának kezdete az évben, innen a kapcsolat a szerelemmel
Nem ünnepeljük, és az ismerőseim között sem ünnepli senki. Jól írta valaki előttem, divat-divat, majd elmúlik...vagy nem, de engem ez nem érdekel. A valentin nap ugyanilyen, azt sem ünneplem soha.
Én már csak ilyen egyszerü vidéki magyar vagyok, na kövezzetek mááá meg lécci a sötétségem miatt :D
Nem kövezünk meg. Amúgy szerintem nem divat, csak egy ok arra, hogy egy jót bulizzanak beöltözve. (bár titkon örülnék, ha ismernék a mögöttes tartalmat is).
és igen, ünneplem, mécsest gyújtok.
én Halottak Napjára emlékezem(nem hiszem,h az ünneplés jó szó rá)...kimegyek a temetőbe, elrendezem a sírokat, mécseseket, és otthon is gyertyát gyújtunk, minden halottunkért egy szálat...valamint a régi néphagyomány után kiteszünk egy pici sót,vizet és kenyeret
a kisgyerekek szoktam halloweenezni a családból, a 8-10 évesek, őket nem bántjuk,hiszen nem értik még úgysem ennek a lényegét...varrunk nekik jelmezt és elengedjük őket a halloween zsúrra, de mi nem csinálunk hülyét maunkból felnőtt létünkre
(20/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!