Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Vendégségben, ha az ételt...

Vendégségben, ha az ételt visszautasítja valaki, akkor illetlen azt mondani, hogy csak odaül az asztalhoz?

Figyelt kérdés
Szerintem pont, hogy így illik. Egyik barátnőm azt mondta, ez már a "legnagyobb parasztság" szerinte, hogy odaül valaki, és "nézné", ahogy ők esznek.
2013. aug. 19. 03:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha semmit nem akar enni, akkor ne üljön asztalhoz. De ha csak egy ételt nem eszik, akkor ezzel semmi gond nincs.
2013. aug. 19. 07:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Logikus, hogy valaki így gondolkozzon, hogy ha nem eszik, akkor miért ül oda... De egy asztalhoz nem csak enni ülnek le. Az, hogy valaki(k) esznek, azért még oda lehet ülni és elmondani, hogy mi újság van, jövetele okát, stb. - főleg ha az illető nem villanyóra-leolvasó, hanem a család barátja. A barátnődnek nincs igaza, ez nem parasztság, csak közvetlenség. Ő valószínűleg azt hiszi, hogy mindenki csak az ő száját figyeli, ezért ilyenkor zavarba jön...
2013. aug. 19. 11:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem illetlenség. Az lenne modortalan dolog, hogy az épp nem éhes embert "kiközösítik" és kirakják az ebédlőből. Mondjuk ha már odaül valaki az asztalhoz, akkor meg illik valamit, bármit csipegetni, akár egy tányér levest, egy feldarabolt almát, mindegy mit.
2013. aug. 19. 15:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem illetlenség. Inkább az a fura, ha vki nem éhes vagy diétázik, és akkor menjen ki a szobából, amikor a többiek éppen esznek? Szerintem semmi probléma nincs azzal, ha vki odaül, főleg ha beszélgetnek is evés közben. Tudtommal ahhoz nem kell tányér leves vagy sült csülök...
2013. aug. 22. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!