Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Bemutatkozásnál mind a két...

Bemutatkozásnál mind a két nevünket illik mondani nem? Te hogy mutatkozol be?

Figyelt kérdés

AztÚgy tudom, igen.

De sokszor előfrdult már velem is, meg láttam másokon, hogy mondja az illető, hogy "kovács lajos!" kezet fognak, és a másik meg: "Laci!". És ennyi.

Most nem arra gondolok, hogy az ember valami haverunknak a testvére. Hanem vad ideegen embernek bemutatkozásánál.

Amikor semmit nem tudunk róla.

És én is, mondom a teljes nevem, és oda vágják, hogy "Peti."

De mind két nevünket illik mondani nem?

Ez nem kicsit bunkós dolog?

Te hogy mutatkozol be valakinek?

2013. jún. 14. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Hivatalos, tehát nem baráti, vagy haveri körben történő bemutatkozás alkalmából a teljes nevet kell, illik mondani. Ha valaki ezt nem teszi meg, akkor ahogy írtad, akkor az nevelési hiányosságra vezethető vissza. (értsd: bunkó)Ha mégis találkozol ilyen emberrel, akkor amikor elhangzott a csak "Peti vagyok" mondat, tégy úgy mintha nem értetted volna és kérdezz rá: Ne haragudj nem értettem tisztán, engem XY-nak hívnak, és téged ? Ha nem veszi a lapot, akkor hagyd a fenébe, mert tényleg bunkó.
2013. jún. 14. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
teljes névvel
2013. jún. 14. 14:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig a teljes nevemmel szoktam bemutatkozni.

Szerintem így kulturált.

Ettől függetlenül ha valaki csak a keresztnevével mutatkozik be, nem feltétlenül akadok fenn rajta. Bunkóság? Irreleváns. Ha valami okból szükségem van a vezetéknevére (pl. későbbi kapcsolatfelvételhez), akkor megkérdezem. Ha nem muszáj tudnom, akkor meg nem érdekel.

2013. jún. 14. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A kovàcs lajosnak mi a telefonszáma? Küldd már el privibe! K
2013. júl. 2. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is mind a két nevet illik mondani. Viszont én mégis csak a keresztnevem mondom, hiába tűnik bunkóságnak. Csak elég bonyolult érthetetlen vezetéknevem van, és egyszerűen rendkívül kínos volt, hogy ahányszor bemutatkoztam teljes névvel, fél perc bamba nézés után kaptam egy "Mi?"-t, aztán elmondom mégegyszer lassan akkor sem érti, akkor le kell betűznöm... Borzasztóan zavaró, ha bunkóság ha nem inkább csak keresztnevet mondok, aztán ha kell a vezetéknevem is akkor külön elmondom ha rákérdez. Persze nyilván olyan helyeken ahol kötelező teljes nevet mondani ott teljes nevet mondok.
2013. júl. 2. 22:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha haverkodni/ismerkedni akarok, akkor csak keresztnév, hivatalos esetben mindkettő.

Pl te egy lánynak hogy mutatkoznál be? "Jó estét kívánok, Kovács László vagyok." :D

2014. aug. 10. 06:43
 7/7 anonim ***** válasza:
*az előzőt természetesen úgy értettem, hogy ha fel akarod szedni
2014. aug. 10. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!