Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Van egy férfi a munkahelyemen,...

Van egy férfi a munkahelyemen, aki egyszerűen nem képes köszönni, hiába köszönök neki és nem veszi a lapot. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Ezentúl menjek el mellette köszönés nélkül és nézzem én is levegőnek (bárni nézni néz és a legjobb, hogy elvárja, hogy én köszönjek, de ő nem tud), vagy köszönjek rá jó hangosan, megnyomva a köszönést, hátha leesik neki? Egyeltalán miért viselkedik így? 25/N
2013. júl. 18. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Esélyes hogy ő egy ilyen típus aki utál emberek közé menni, vagy utálja az egész munkahelyét, vagy csak ideiglenesen dolgozik ott és nem akarja hogy túlságosan oda kötődjön mert fájdalmas lenne neki az esetleges elszakadás.

Vannak sajnos ilyen emberek. Én lassan 2 éve dolgozok portásként mert vagyonőrnek tanultam és ide vettek fel egy kórházba dolgozok, a kis portára vagyok betéve ahol figyelnem kell a helyet óránként kell járőröznöm a környéken akár nappal akár éjszaka mert itt csak a dolgozókat engedhetem be vagy a külön engedéllyel rendelkezőket, és van egy olyan kollégám aki a nagy portán dolgozik ahol a civil autósokat engedi be meg eligazítást ad ha egy műszakba vagyok beosztva vele akkor szinte oda sem megyek mert ő utál beszélni emberekkel, főleg éjszakásba ő elvan a kis portáján nézi a TV-jét és megszünteti maga körül a világot. Mivel nekem járnom kell a helyet időnként így arra is elszoktam nézni mert igaz hogy nincs leírva de mondta a főnököm hogy időnként főleg éjszakásba nézzünk rá egymásra hogy minden rendben van-e akár odaszóltak rádión akár nem, de ő egyszerűen leráz, ha köszönök neki bunkón odaszól valami köszönést és elvan magával, 2 mondatnál többet nem beszéltem vele eddig. A váltótársa jófej vele lehet beszélgetni mert ők ott 8 óránként váltják egymást én 12 órába vagyok beosztva, de én sem tudom megérteni az ilyen embereket.

Egyszerűen nem kell velük foglalkozni. Főnökömmel is egyszer többet tudtam beszélni mert épp bent kellett maradnia éjszakára és ő is mondta hogy eddig ő a legmogorvább alkalmazottja és jól dolgozik azzal nincs baj csak egyszerűen nem jön ki senkivel ott.

Sajnos ezt túl kell élni és ennyi.

Bunkóság a részedről ha nem köszönsz oda neki továbbra sem mert azért nem célszerű lesüllyedni az ő szintjére, köszönj neki mindig szépen, és menj el, nem muszáj leállnod vele beszélgetni majd észreveszi magát.

2013. júl. 18. 17:52
 2/6 MrPifta ***** válasza:
ignoráld
2013. júl. 18. 17:54
 3/6 anonim ***** válasza:

De senkinek se szokott köszönni és senkivel nem beszél?

Lehet hogy ilyen visszahúzódó fajta, ez nem csak gyerekek közt fordul elő... Ha tényleg így van, akkor inkább segíteni kéne neki... ha pedig nem így van, akkor nem foglalkozz vele, mert nem túlságosan érdekled, van saját társasága...

2013. júl. 18. 18:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem csak szimplán lenézi a nála alacsonyabb beosztású embereket és azért ilyen. Csak magáról állít ki szegénységi bizonyítványt ezzel a viselkedéssel szerintem.
2013. júl. 19. 16:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyszer jártam így : Elkezdtem köszöni a pasinak : Napokig nem köszönt vissza: Majd egy reggel közöltem vele ,hogy nekem attól nem lesz rosszabb se jobb a napom ha köszön vagy nem . Csak ha már 1légtérben tartozkodunk napi 9órát akkor ez alap: Na onantól kezdve már előre köszönt..
2013. júl. 27. 17:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez jó volt.:) Bár, akiről én beszélek felettem van beosztásban, nem biztos, hogy nála nyerő lenne, meg amúgy sem hiszem, hogy ettől ő változna.
2013. júl. 27. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!