Mikortól van az a kor, amikor már a veled egyidőseket is inkább magázni illik?
Valahol egyetértek az előttem szólóval, de ez van, hogy a helyzettől is függ. Az illető hogyan beszél veled, mert ha azt érzed ki, hogy tegeződjünk már mondás nélkül is, hisz alig van köztünk pár év, ha van egyáltalán. Vagy más ha mondjuk olyan magasan hordja az orrát és azt érzed megfojtana egy kanál vízben, ha letegezed. Viszont ha ő tegez, akkor szerintem nyugodtan, persze csak ha azonos, vagy nagyon hasonló korosztály vagytok.
(Kicsit furán sikerült megfogalmazni, de nem tudom jobban. Remélem azért senki nem érti félre!)
Hát nem tudom... Én 28 vagyok, de aki kb. velem egykorúnak tűnik azt magán jellegű szituációban nem magázom (pl. utcán megkérdezem merre kell menni akkor azt mondom "Szia, ne haragudj..", vagy ha bemutat egymásnak egy közös ismerős akkor tegeződve mutatkozom be, stb.., és azzal sem nagyon találkoztam, hogy engem ilyen helyzetben lemagáztak volna). Az egyetemen egyáltalán nem magáztam másik egyetemistát, eszembe sem jutott volna.
A munkám során (hr-es vagyok) magázom pl. az interjúalanyt akkor is ha egyidős vagy fiatalabb, illetve mindenkit akivel munka- vagy hivatalos ügyben először találkozom.
Hivatalos helyen (pl. bank) az ügyintézőt magázom, akkior is ha korombeli.
Szóval szituációtól függ, de inkább 30 felé illeik már magázódni, 20 évesen nekem furcsa lett volna... és nem is magázódtunk más húszévesekkel :).
Remélem, soha! Egyetemen vicces lett volna magázódni, érdekes,amit az első ír. Sok tanárral is tegeződtünk - most én is oktató vagyok és én is tegeződöm a hallgatóimmal (néha 1-2 van, aki nem akar, ezt viszont tiszteletben tartom) Egyik exemmel magázódtunk időnként egyfajta arisztokratikus pózolásból :) néha mások előtt is - de ez ilyen dekadens magánperverzió volt :D
Viccet félretéve, 28 vagyok, nem szívesen szoknék át a magázódásra, ha azonos státuszban vagyunk. Velem egykorú eladót, ügyintézőt is szívesebben tegezek, nekem is szimpatikusabb, ha ők is engem.
Alapvetően a tegezés híve vagyok, kivéve azokat az eseteket, amikor valaki a tegeződést a másik lekezelésére használja fel.
Nem szívesen tegeződöm olyanokkal, akik felettesek, mert ha pl. a főnök felajánlja a tegezést, sokszor csak azért teszi, hogy könnyebben és közvetlenebbül leoszthasson.
Előző vagyok. Eszembe jut egy szituáció, amikor egy velem egykorú orvosnőt kénytelen voltam magázni, elég kellemetlen volt, egyenesen hülye helyzet - belegondoltam, ő most mivel több, mint én? - ráadásul nagyon fennhéjazó és lekezelő volt, és meg sem gyógyított.
Remélem, a magázódás előbb-utóbb kiveszik a beszédből. Végülis csak az kellene, hogy a mi generációnk ne szokjon át :)
Én is remélem hogy egyszer eltűnik ez a magázás.
Az még ok hogy 19 éves létemre magázom a 70 éves néniket, bácsikat de miért kellene egy velem egykorút magázni azért mert nem ismertem eddig.
Neki is és nekem is kényelmesebb a tegeződés.
Általában a boltban is tegeznek engem az eladók, vagyis csak a 30 alattiak úgy hogy én se fogok magázódni velük.
Remélem a korosztályom mindig is tegezni fogják egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!