Hogy illik magázni valakit?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom hogy egy nő megszólításánál a " Maga " férfinál az " Ön " a helyes , de egyszer lehurrogtak emiatt. Akkor hogy is van ez?2009. aug. 10. 18:43
1/9 anonim válasza:
Az Ön az illedelmesebb én úgy tudom. A "Maga" az olyan rideg..
2/9 anonim válasza:
Az "Ön" valóban illedelmesebb - mindkét nem esetében.
4/9 anonim válasza:
Kendnek csak a háború előtt,és főleg a parasztoknál szólíitotta így az asszony a férjet,és magázta.A férj pedig tegezte a feleségét.
5/9 anonim válasza:
Nagyon szívesen és elég gyakran használom az "uraságod" kifejezést. Úgy látom, tetszik mindenkinek és szívesen veszik.Ez is a magázás egy formája és szerintem nagyon finom jelző is.
6/9 anonim válasza:
Hé, maga, idejönnél egy egy percre, adnék önnek valamit!
7/9 anonim válasza:
Abszolút nincs ilyen, hogy az Ön férfira, a Maga nőre vonatkozna...az Ön kicsit mást fejez ki, mint a Maga. Az Ön egy megtisztelőbb forma. Én ezt használom és nem szeretem a Maga szót használni. A Maga bizonyos helyzetekben még bunkón is veszi ki magát...nem 1-2 ember van hasonló véleményen velem. Beszélgettem erről már a barátaimmal, egy pár tanárommal is.
9/9 A kérdező kommentje:
jolvan, köszönöm szépen , tényleg hasznosak voltatok
2009. aug. 10. 22:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!