Mikor kell magázni vagy tegezni valakit?
szerintem ez rendben is van. Mégis csak a tanárod. Van egy kis tisztelet felé ezzel hogy nem tegezed le.
A jó napot és társai tökéletesek. Ha zavarja vagy esetleg iskolán kívül megengedi úgyis fog szólni.
Engem például néha zavar ha egy bevásárlóközpontban vásárolok és a pénztárosnak jó napottal köszönök ő meg hellozik vagy sziázik. Viszont cserébe én is letegezem.
Ha viszont ő köszön "napszakosat" én is megtisztelem azzal hogy magázom. Még ha jóval fiatalabb is nálam.
Mivel a tanárod volt, ezért igen, nagy bunkóság lenne. Más esetben egyedi elbírálás alá esik, igaza van az egyik válaszolónak, én sem szeretem, ha letegez egy idegen (pl. eladó), de ő nem fogja szóvá tenni. Ha az utcán megszólítasz egy 30 éves nőt/ffit (mindegy), hogy hol van ez meg az, akkor tegezheted és magázhatod, de a volt tanárodat csak akkor ha megengedte, akár nő, akár ffi. Amúgy nem ciki magázni, a csókolom neked lehet, hogy ciki, de ha arra gondolsz, hogy a kezét csókolom rövidítése, akkor már nem annyira. Ezért marad a Jó napot/reggelt,/estét kívánok, Tanárnő! megszólítást.
33F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!