A "Hölgy" megnevezés miért nem megfelelő egy olyan nőre nézve akinek nem tudod a korát, családi állapotát?
Egy blogon már többször felmerült, hogy a blogírót kifejezetten irritálja az ilyen megszólítás. Miközben én meg voltam győződve róla, hogy ez az illedelmes megnevezés egy nőtársamra akit nem ismerek, a nevét sem tudom.
Nektek mi a véleményetek? Van erről információtok?
Igaz, ami igaz, hivatalos esetben meg szokták előlegezni nekem az "Asszony" megnevezést, bár nem ismerik a családi állapotom. Vajon erre gondolhatott a blogíró? Ő magyarázatot nem ad, azt sugallja, hogy evidencia amit gondol, ezért fordulok hozzátok
Szerintem ez nem evidencia kérdés.
A hölgy igaz, hogy hivatalos, de sajnos marad ez vagy a kisasszony vagy az asszony.
Szerintem a hölgy szép kifejezés. Én mindig egy viktoriánus korabeli fiatal lányra asszociálok a szó hallatán.
Ez nekem nagyon úgy tűnik, mintha játszaná az agyát. Nincs ezzel semmi baj, csak nehogy ilyen hülyékre hallgasson véletlenül az ember.
Én leginkább már megszólítás nélkül címzem meg a szavaimat valakihez, mert már semmi sem jó senkinek, az se ahogy a szemem áll beszéd közben. Kész röhej, hogy valakinek attól kell tartani, hogy nehogy rosszul szólítsd meg.
Volt olyan, akit az zavart, hogy úgy köszöntem neki, hogy Kezit csókolom. Vonta a szemét, még jobban vonta amikor le se szartam utána. Aztán én voltam lebunkózva.
szerintem ez a legjobb, legudvariasabb megszólítás.
furcsállom, amikor az Ügyfél nekem "Kovács úr",
én meg neki pl. "Évike".
nem használja a kisasszonyt (szingli vagyok), az a korom :( miatt furcsa is lenne
de nekem az asszonyom is elmegy - nem várom el, hogy ismerjenek.
Van, aki a lánynevemet "-né"-síti pl Kiss Éva és csinál belőle Kissnét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!