Van külömbség a Muszlim és a Muzulmán megnevezés között?
Figyelt kérdés
2012. márc. 25. 13:56
2/6 anonim válasza:
Szerintem semmi, hiszen az iszlam vallasu embereket nevezik igy, s valoban lehet talalkozni mind a ket kifejezessel, de ugyanazt jelenti.
3/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy van különbség: a muzulmán kifejezést azokra a hívőkre használják, akik utólag tértek át az iszlám vallásra. Pl. a török hódoltság idején csak a muszlimok tölthettek be hivatali állásokat, ezért sokan áttértek...
4/6 anonim válasza:
5/6 anonim válasza:
Van különbség. A muszlim a helyes kifejezés, mert az szerepel a Koránban. A muzulmán ennek a perzsa-török torzulása, ami elterjedt a nyugati nyelvekben is.
6/6 anonim válasza:
Ez így van, a muszlim a helyes elnevezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!