Korosztály, mentalitás, egyén?
Van nekem egy barátnőm, feltűnően nagy nagylábujja van, nem nevezném szépnek, nőiesnek. Ám soha nem takargatta, sőt: pici pántos sarut hord nyáron és büszke rá, hogy ez aztán tényleg egy nagy nagylábujj! Ha nem láttam volna a saját szememmel, el se hinném: egy szórakozóhelyen odaült hozzánk két srác és 20 perc múlva már csókolgatta a lábfejét - plusz kilók is voltak rajta, mégis, ő igazi nőnek érezte magát így is, s igazi nőnek tekintik mások is. Ha eltakarni nem tudod, emeled hát ki!
Sajnos a csapból is a pálcikalányok meg a kockás hasú macsók fotói folynak - azt gondolom divat és korszellem kérdése elsősorban, tehát a mai fiatal felnőtt korosztály formálódik ilyenné, hogy a külső számít szinte kizárólag.
Ismételten köszönöm a válaszokat, némelyiket 1-2 kommentel egészítenék ki.
10-09 20:06: Én úgy gondolom nem nekem kellene szakemberhez fordulni, mert nem én vagyok romlott hanem a társadalom. Teljesen más lenne a kedvem, az önbizalmam és sok más fontos emberi összetevőm ha a társadalomtól nem csak a kitaszítást kapnám.
10-09 21:37: Ha más lenne a probléma, nem azt mondanák hogy "nézd már milyen feje van", hanem hogy "nézd már, de hülye a járása".
10-10 19:08: Már írtam egyszer, hogy önbizalma csak akkor lehet valakinek ha van valami amiből erőt meríthet, minden ember a visszajelzések alapján cselekszik vagy változtat magán ill. környezetén.
10-10 19:19: Mi az első dolog amit megnézel egy emberen? Vagyis inkább mi az amiről eldöntöd hogy szimpatikus vagy tetszik-e az illető? Nem a nagylábujjáról:-)
10-11 18.48: Na, hát pont ez az. Hogy miért ilyenek az emberek? Lényegtelen igazából miért csúfolnak ki, a lényeg hogy megteszik és nem a legkellemesebb dolog. És miután már alapból megítélnek a külsőm miatt, már nem foglalkoznak azzal, hogy milyen a belsőm. És ez a baj. Pedig, és ezt most nem nagyképűségből mondom, de én illemtudó, értelmes embernek tartom magam. Csak nincs aki ezt értékelné. Én személy szerint a saját korosztályomon le vagyok döbbenve, mind hozzáállás, mind kitartás mind pedig alapvető illem illetve viselkedési normatívák hiányában. Vagy csak én látom így?
Mégegyszer köszönöm a válaszokat:-)
Az a baj hogy nem értitek. Itt nem arról van szó, hogy valaki nem helyes, mert sok olyan férfi van aki nem helyes. Sok olyan nő van aki mondjuk nem szép. De az én esetemben nem hogy nem vagyok helyes, hanem egyszerűen irritáló fejem van. 2 dolog szokott előfordulni. Az egyik az az, hogy jól kiröhögnek, (ez elég gyakori), a másik meg az hogy lesajnálnak. Na már most, véleményem szerint a 2 közül, inkább nevessenek rajtam, minthogy szánalomból esetleg ismerkedjenek velem. Én tényleg nem az a típus vagyok, hogy jajj, nem tudom a hajamat kivasalni vagy akármi, ami a mostani fiataloknál a divat. Tehát az én problémám valós, és sajnos erre megoldás nincsen:-(
Egyszerűen tehetetlen vagyok, változtatni nem tudok, és egyszerűen lehetlenség saját magamat elfogadni ha mindenhol a csúfolódást, a nevetést és a szánalmat kapom vissza:-(((
De köszönöm a válaszokat!
Én is hasonló helyzetben vagyok :( 2 éve rendszeresen kicsúfolnak, az érzéseimet nem kímélve. Főleg az bánt, mikor a tinicsajok beszólogatnak, általában gúnyosan(szia szépfiúúúúú). Legjobb esetben ujjal mutogatnak rám a buszon, közben röhögnek. Emiatt nem merek buszra szállni, inkább kocsival vitetem magam. Köszönésnél csak én nem kapok puszit, stb... Szóval pontosan tudom, hogy min mész keresztül :S Én amúgy nem hiszek ebben a kisugárzás dologban, mert azt csak az érzi, aki ismer. Attól, hogy csöndben ülök a busz hátuljában, a sok tinip*csa még nem fogja érezni, hogy magabiztos vagyok. Sőt, régen az önbizalmam egész jó volt, ez a sok oltás csökkentette le. Én mondjuk radikális döntésre szántam el magam: Ha még egyszer beszól vki, előrántom a gázpisztolyom és ráfogom(nyugi, nem vagyok őrült)
Az átlag emberek könnyen beszélnek a kisugárzásról, magabiztosságról, pedig van egy bizonyos pont, amin túl ezek semmit sem érnek :( A liberalizmus meg csak a rasszok és vallások elfogadására jó, a rondák valószínűleg mindig rossz helyzetben lesznek.
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!