Milyen a tipikus magyar mentalitás?
Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha az enyém megdöglött.
Ez egy nagyon régi jellemzés rólunk.
Erre nehéz lenne röviden válaszolni. Az biztos, hogy más népek sokkal jobban tudnak veledörülni, irigykedés nélkül, mint nálunk magyarhonban.
Nálunk sajnos az irigység is jelen van, meg a fontoskodás is.
Két példa:
Sportkocsimániás vagyok. Akartunk haverokkal egy tuning és sportautós újságfélét indítani. Egy ismerős éppen akkor költözött haza Kanadából és mutatta, hogy az ottani Lamborghini, Ferrari, Porsche tulajok mit alkottak maguknak ugyanezen a címen. Hát egy fekete fehér fénymásolt cuccal beérték. A hazai ismerősök, sokkal kisebb pénzből valami színes puccos vackot akartak.
Más: egy haverom teherautósofőrként dolgozott Angliában és Porsche 911-essel járt melózni. Ott ez nem szúrt szemet senkinek.
Itthon azonban annál több frusztrált beszólást kap egy sportkocsi tulaj.
Szerintem nincs ilyen, én ezen legalább annyira kiakadok, mint mikor azt mondják, minden cigány lop.
Azért is dühít, mert ezt mindig magyarok mondják, és hát hogy mondjam, nem a forró hazaszeretet árad ebből a dumából! Hiába van sokszor igazuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!