A paprikás típikus magyar étel? Mindig is magyar földön termett a paprika elsősorban?
A paradicsommal és a burgonyával együtt csak a 16. században került Európába, tehát magyar földön is maximum az 1600-as évek óta termesztik.
Szinte elképzelhetetlen, hogy miket ettek, ezek nélkül az alapvető zöldségek nélkül.
"Az hanyadikos tananyag, hogy az Amerikai és a Magyar nagybetű?"
Mármint kisbetű...
"A kérdező kommentje:
Az hanyadikos tananyag, hogy az Amerikai és a Magyar nagybetű?"
Mivel kiemelésnek szántam, és nem kiabálni akarok, hogy csupa nagybetűvel írjam, így nyelvtanilag rendben van.
Igen,közismert Nyelvtani Szabály,hogy amit ki akarunk Emelni,azt indokolatlanul Nagy betűvel kezdjük.......:)
Amúgy persze rendben van,csak nem nyelvtanilag.
Na,offoltunk eleget,offoljon már más is....
Régen nem volt paprikás csak pörkölt, aminek a lényege az, hogy a húst lepirítsd, és ezt ahogy jöttek be a fűszerek úgy javították fel. Régen borsot használtak, és egyéb keleti fűszereket. Hagyma, fokhagyma is korábbról van. Paprika valóban később jött be Európába, de mások azóta sem használják, leszámítva a mexikóiakat, de a "csili hússal"-t nem mondanám paprikásnak.
Egyszer lengyelek hoztak konzerves töltöttkáposztát, meg valami pörköltfélét. A színe elég halovány volt íze olyan volt mint az elázott újságpapír és paprika nem volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!