Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Korosztály, mentalitás, egyén?

Korosztály, mentalitás, egyén?

Figyelt kérdés
19 éves életcéllal rendelkező fiú vagyok. Nem dohányzom, nem iszom alkoholt, dolgozom, mellette sportolok (úszás,kondi). Egyetlen bajom a társadalommal, hogy nem befogadóak, legalábbis velem szemben. Nem vagyok "esztétikus" látvány, sokan csúfolnak hogy ilyen-olyan fejem van. Sajnos nem tehetek róla. Barátaim se nagyon vannak, ahogy barátnőm se, inkább csak magamnak való vagyok ha mondhatom így. Igazából ezzel még nem is lenne baj csak az állandó mutogatás,fujjogás és az emberek beszólogatása már bánt. És ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ember vagyok én nekem is vannak érzéseim és fáj, hogy semmit nem teszek azért hogy ezt kapjam. Tehát a kérdés az az, hogy ez az elutasítás minek köszönhető? Mentalitás? Korosztály? Vagy csak kevés ember van aki befogadó? Egyáltalán van olyan aki nem tesz különbséget ember és ember között? Vagy tényleg minden a vizualitásról szól? A kérdés témakörben való elhelyezéséről nem tudtam dönteni, ezért tettem ide. Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. okt. 6. 20:59
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%

Hidd el, egyszer majd el jön az a lány..

De most komolyan, szerintem nem kell aggódnod attól, hogy úgymond egyedül fogsz meghalni.

A társadalom egésze ilyen kitaszító, de ez az idősödés folyamán tompul, például elmennél egy idősek otthonába, biztosan nem kapnál kritizáló megjegyzéseket. A középkorú emberek is inkább a saját gondjaikkal törődnek már, mint avval, hogyan nézel ki. Az esztétikum igazán a fiatal felnőtteknél fontos, szóval én úgy gondolom, hogy a későbbiekben nem lesz vele gondod, legalábbis nem ekkora mértékben.

2009. okt. 6. 21:07
 2/25 anonim ***** válasza:
90%
A párom is igy volt (még 29 évesen is), meg volt gyözödve arról, hogy egyedül fogja leélni az életét - de aztán megsmertük egymást és két év múlva összeházasodtunk. Idöközben van 2 gyerekünk és most volt a 22 éves házassági évfordulónk - és még most is a legszivesebben együtt töltjük el a szabadidönket, nagyon szeretjük egymást.
2009. okt. 6. 21:59
 3/25 anonim ***** válasza:
83%

Szia

Bar en meg csak 23 eves vagyok, de megertelek, mert en is "sok mindenben mas vagyok, mint az atlag".Az emberek nem befogadoak: vagyis mondjuk ugy, hogy az atlag ember az utcan nem befogado :)

Ne akarj akarki baratja lennni, vagy hogy akarki legyen a baratod.Amig Te nem tartod sajat magad ertekesnek addig mas sem fog!

Szerintem inkabb gondolkozz ugy, hogy keves olyan ember van aki feler a te szintedhez es ezert van kevesebb baratod.Ha valaki barat az egy megtiszteltetes a masik embertol hogy a bizalmaba fogad!Szoval eloszor is ezen gondolkozz el.En egy kezemen meg tudom szamolni hany baratom van (NEM HAVER!) es ebbe a kedvesemet is beleszamoltam.

Olyanokkal kene ismerkedned, kapcsolatba kerulnod akiknek hasonlo az erdeklodesi kore mint neked.Szerintem a testepitesben nem igazan fogsz olyan embereket talalni akik nem a kulsore mennek, mert a legtobbjuknek ez a sport a test szepsegerol szol.... :)

Lehet hogy inkabb az uszasban illetve mas erdeklodesi korokben kene mozogjalNekem nagyon ertelmes sracnak tunsz igy 19 evesen is, szerintem az is lehet meg a problema hogy a veled egykoruak meg tavaszi csirkek.Az irasod alapjan mondom csak ezt, de lehet hogy inkabb idosebb emberek kozul kellene baratkoznod (ertem ezalatt 25tol felfele).Nekem majd az osszes baratom 30-40 evesek, mert a fiatalabbakkal valahogy sosem tudtam olyan bensoseges viszonyt kialakitani, mert valahogy nem ugy gondolkoztam sosem mint a velem egykoruak.

Es a kulsod miatt meg ne aggodj, mert amig ertelmes gondolataid vannak,erzeseid belul, es egeszsegedre is ugyelsz addig biztosan lesz olyan no aki a karjaidba zuhan.A szepseg relativ, es ne engedd hogy a media neked is eladja a punciszaju-mumellu-vakolt arcu-sportkocsiscegvezeto "joarcimage"t.Ezert tart arra a vilag amerre.

Szoval csak foglald el magad aztan majd jonnek a csajok figyeld meg!

De a nokkel is tartsd szem elott: megtiszteltetes nekik hogy a baratnod lehetnek!Nem pedig rohangalas a csajok utan csak hogy legyen mar valakid!

Na cuppantlak, szia :)

2009. okt. 8. 22:24
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
Engem eléggé meglep, hogy 19 éves korosztályban nyíltan megy a gúnyolódás ilyen szinten, bár ez nem igazán a koron múlik, mert sokan később is éretlenek maradnak...szerintem azért ilyenek az emberek, mert pletykálkodni szeretnek és mindig kell valami téma. Ha mások gondjával, bajával, hibáival (nem mondom, hogy ez nálad hiba!) vannak elfoglalva, addig nem a sajátjukkal foglalkoznak. Sajnos ilyenek. Én lány vagyok és úgy látom, hogy minden ahogy mondtad a vizualitásról szól, főleg a fiúknak, de ezek szerint a lányoknak is nagyon fontos. Sokáig nem tudtam rájönni, hogy miért van ez így, mert én is úgy voltam, mint te, hogy azt éreztem, mindenki csak a külsővel foglalkozik, a belső értékek már nem is fontosak senkinek sem. Sajnos be kell látni, hogy az életben minden ember mindenben a szépet keresi...a társválasztásnál is azért ilyen meghatározó faktor ez. Ha van két hasonló kvalitásokkal rendelkező ember, akkor a csinosabb, jobb képű fog érvényesülni, mert ő lesz a megnyerőbb. Ez olyan, mintha ránézel egy szép festményre, tájra vagy ruhára és megakad rajta a szemed. Valahogy bele van kódolva az emberekbe és többre tartják, mint a kedvességet, udvariasságot, intelligenciát. Első látásra biztosan. Nem, nem azért írom ezt, hogy letörjelek, mert van remény! Mindenkinek van párja a világon. Attól, hogy nem tartod magad nagyon esztétikusnak, még más tarthat. Mindenkinek más a szép és neked csak meg kell találni azt, aki benned is meglátja a szépet, mert biztos, hogy lesz ilyen. Csak bíznod kell magadban, mert a kisugárzás nagyon fontos. A magabiztosság fél siker.
2009. okt. 9. 10:02
 5/25 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm mindenkinek a válaszokat! Egy kicsit pontosítanék. Mindenki igazából a barátnős dologról írt és írtam, hogy igazából nem is az a baj, hogy nincs barátnőm. Mert már hozzászoktam az egyedülléthez,magányhoz. Hanem, hogy nincs olyan nap, hogy végigmegyek az utcán és valaki ki nem nevet a kinézetem miatt. És igazából ez a probléma. Természetesen az öltözékem is teljesen hétköznapi ahogy a hajam is és nem vagyok igénytelen. Az, hogy most melyik az a korosztály aki éppen kicsúfol az változó. Önbizalom pedig olyan, hogy azt mondom rendben van holnaptól másképp állok a dologhoz. Megy is 1-2 napig de aztán ismét ugyanaz történik. Ahhoz, hogy valakinek önbizalma legyen nyilván kell egy forrás aki bíztatja. De nekem olyan nincs. És persze azzal is tisztában vagyok, hogy egy jóképű fiatalember nagyobb esélyekkel indul akármiben mint egy magamfajta. Nyilván minden ember egy szórakozóhelyen is ahhoz megy oda aki neki szimpatikus. Csak ha valaki éppen nem a legszebb vagy leghelyesebb attól még nem kell mindennap az orra alá dörgölni gúnyosan. Mégegyszer köszönöm a válaszokat és a 2. válaszolónak pedig gratulálok a 22 éves házassági évfordulójukhoz!:-)
2009. okt. 9. 19:52
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, a hiba nem a Te készülékedben van! Sajnos egy betegség kapcsán én is megtapasztalhattam az emberek "kedvességét". Azóta nem vagyok túl jó véleménnyel az emberekről. Meglehetősen ostobának, tudatlannak tartom őket (tisztelet a nagyon-nagyon kevés, de létező! kivételnek). Ha valaki bármilyen ok miatt kitűnik az átlagból, arra előszeretettel "vetik rá magukat". Talán félnek a mástól, az ismeretlentől? Vajon miért kell egy kerekfejűt addig ütni, míg átlagos kockafejű lesz?

Ha úgy érzed, nem boldogulsz egyedül az önbizalom-kérdésben, ha megteheted, érdemes lenne szakemberhez fordulni. Legyen az akár pszichológus vagy kineziológus, attól függ, melyik módszerben bízol jobban.

És fel a fejjel, tudod, ami nem öl meg, az megerősít!

2009. okt. 9. 20:06
 7/25 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Megkérdezhetem egyébként, hogy miből gondolod, hogy nem 'megfelelő' a külsőd? Hogyan érzékeltetik ezt veled?

2009. okt. 9. 21:20
 8/25 A kérdező kommentje:
Írtam már, kinevetnek, ujjal mutogatnak rám, fujjognak. És azért mert hallom amikor mondják, hogy nézd már hogy néz ki...:-(
2009. okt. 9. 21:28
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Én akárhányszor próbálom végiggondolni a helyzetedet, nem értem, hogy miért kapnál minden nap megjegyzéseket azért, mert nem szép az arcod. Senki sem tökéletes és férfinél ez nem olyan nagy szám, de még lányoknál sem. Még a csúnya lányok nagy része is talál barátokat és az, hogy te nem vagy szép, max. a párkapcsolatodra hathat ki, ettől még barátkozhatnának veled. A legtöbb ember nem úgy választ barátokat, hogy na ez szép, ez meg nem. Nem akarok akadékoskodni, de nem lehet, hogy más van a külsőddel, amin nevetnek, gyúnyolódnak? Pl. nekem az egyetemen volt egy csoporttársam, akin nagyon sokan gúnyolódtak. Nem volt szép, de nem ezért, hanem mert olyan furcsa volt a mozgása, a beszéde stb. Nem lehet, hogy tehát valami más van, ami az emberekből gúnyt vált ki? Mert belőlem egy nem attraktív ember nem váltana ki ilyen reakciót. Ha már társul hozzá valami hogy is mondjam...komikus, akkor lehet, hogy nekem is megakadna a szemem rajta akaratlanul is.
2009. okt. 9. 21:37
 10/25 anonim ***** válasza:
Önbizalmad forrása csak te magad lehetsz. A legnehezebb lépés: elfogadni önmagad. De ha már ezen túljutottál, és felvállalod a külsődet (igen, ez vagyok én!), akkor ezzel a magabiztos kisugárzással védőpajzsot vonhatsz magad köré. Addig, amíg az utcán szembe jövő vadidegenek is megérzik ösztönből, hogy támadható vagy mert olyan a kisugárzásod, be is támadnak, mivel találnak egy önmaguknál gyengébbet aki fölött diadalmaskodhatnak. Ilyen az emberek természete - mármint azoké, akik nem törekednek tudatos életre, hanem megmaradtak barlanglakónak.
2009. okt. 10. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!