Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Egy FIATAL tanárnő oda jár...

Egy FIATAL tanárnő oda jár tornázni, ahova én, a tornán is csókolom-ot köszönjek neki?

Figyelt kérdés
2009. okt. 6. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk az iskolába a bányász hagyomány szerinti "Jószerencsét!" köszönés van. Ha az utcán találkozunk valamelyik tanárommal, akkor a "Jó napot!" üdvözlést használjuk általába. :) (Én személy szerint egy tanáromat se csókolomoztam le sose, az marad a szomszédoknak)
2009. okt. 6. 17:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ez tőle függ.

Ha ő nem mond mást, akkor a tiszteletet meg kell adni.

Nem feltétlenül csókolom, de azért ne tegezd le!

2009. okt. 6. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:
98%

1. A tanárod

2. Idősebb tőled

3. Nő

Ez három alapos indok arra, hogy csak akkor tegezd, ha ő erre felszólít!

2009. okt. 6. 17:24
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Ezt mondom én is. (Második voltam.)
2009. okt. 6. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Nekünk van egy tanárnő a suliban 4 évvel idősebb tőlünk.... Hozzáteszem diplomája sincs (középsuli) :D:S azt mondja mindig, hogy ha sulin kívül látjuk nyugodtan tegezzük. :D
2009. okt. 6. 17:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
nekem nem egy tanárom volt akit tegeztem.Már középiskolában is meg mikor érettségire jártam akkor is sok tanárt letegeztem persze ő mondta.Amúgy nem illik!De szerintem ha kicsit idősebb vagy akkor nyugodtan köszönhetsz neki Jó napottal.
2009. okt. 6. 17:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

17:24-es nem tudom miért lett lepontozva, Ő adta a legértelmesebb választ...

Na de visszatérve a kérdéshez:

Ha Ő nem mondta hogy tegezheted, ne tedd! Teljesen mindegy hány évvel idősebb, ha fiatalabb lenne (teszemazt sokat buktál:) vagy felsőoktatásban esik meg) akkor is kijár Neki a tisztelet, hogy mint tanítványa magázod.

Nekem is volt olyan tanárom, aki csak pár évvel volt idősebb nálunk, ráadásul már a gimi utolsó két évében, amikor ugye végképp semmi súlyát nem éreztük ennek a minimális korkülönbségnek... De magáztuk, suliban is, táborban is, míg le nem érettségiztünk. akkor persze mondta, hogy mostantól tegeződhetünk (ahogy a többi tanár is) és haveri viszonyba lettünk vele. Addig is közel állt hozzánk amíg tanított, de nem illett..

Volt olyan is, aki engedte hogy sulin kívül tegezzük, mert úgy volt hogy hamarosan elmegy a suliból. Már akkor emgbánta, mert kellemetlen volt számára. 1 év múlva visszajött, és még kellemetlenebb volt, elnézést kért és emgkérte, hogy ne tegezzük amíg tanít minket.

2009. okt. 6. 18:00
 8/9 inspector callahan válasza:
18%
Nekem azt mondták az egyetemen, hogy aki minket letegez, azzal ő is felajánlja a tegeződést, szóval nyugodtan visszategezhetjük :) .
2009. okt. 6. 18:25
 9/9 A kérdező kommentje:
köszy szépen mindenkinek, megfogadom a válaszaitokat
2009. okt. 7. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!