Van értelme beriasztani a házat éjszakára, ha otthon az ember?
Sokakat ismerek, akik mondjuk emeleten alszanak, és a földszintet riasztják éjszaka.
De minek, ha otthon az ember?
Csak felébred arra, hogy törik be az ablak nem? Vagy hogy felfeszítik az ajtót...
Utána meg lehet hívni a rendőrséget egyből.
Vannak annyira mély alvók, akik nem hallják meg, plusz lehetnek a betörők nagyon ügyesek is és bejuthatnak úgy, hogy nem csapnak zajt.
A rendőrségre meg itthon nem érdemes bízni bármit is, pláne a tulajdonod és az életed védelmét nem.
Én is bekapcsolom éjszakára a rendszert, bár nálam van kültéri védelem is...
"Fura. Pedig eddig amiről hallottam betörésről ott az volt, hogy betörték a wc ablakot, és ott másztak be, meg pajszerral felfeszítették a hátsó ajtót."
Én meg olyanokkal találkoztam, hogy átégették a műanyag bejárati ajtót, és a benne lévő kulccsal jutottak be. Más helyen kivágták nyáron a szúnyoghálót és a nyitva hagyott ablakon mentek be, de természetesen a bejárati ajtón távoztak az értékekkel, miközben a tulaj az emeletem aludt...
Nézd csak, ennyi ideig tart bejutni egy ablakon:
És kb. ennyi hangja van:
http://www.youtube.com/watch?v=oUUJazUvaIs
A végén a kalapálást nem számítsd bele, mert ennek nem kellett óvatoskodnia!
Itt pedig egy kissrác mutatja meg, hogyan kell bejutni a bukóra nyitott ablakon:
Ha otthon alszunk azért kell, ha nem vagyunk meg azért kell beriasztani!
Egyáltalán nem biztos felébredünk, (nem is ajánlatos) tudják mikor van a mély alvás szint!
A szomszédasszony már kétszer úgy mentette meg értékeit, bekapcsolta a szirénát!
Rendőr érkezésig, már árkon bokron túl lettek volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!