Van értelme otthon matematikát magamtól tanulni?
Bölcsész diplomám van, van állásom is, de valamennyire mindig is érdekelt a matematika. Általános iskolában könnyen ment, de gimiben már csak 4-es voltam belőle. Szeretnék felsőbb szintű matematikával is megismerkedni, pl. deriválás, integrálás.
Van értelme ennek, azon kívül, hogy saját örömömre? Lehet valahogy hasznosítani a matematikai tudást?
egyet értek az elöttem szolóval, akkor lehet hasznát venni ha valaki fizikai össze fügéseket akar megérteni. De hogy a kérdésre válaszoljak, szerintem megtanulható egyetemen én sem nagyon jártam előadásra. :D
De a teljes közép iskolai anyagot szerintem ajánlót betéve tudni hozzá, főleg az integráláshoz.
Hallottam már arról, hogy a nyelvészethez használtak matematikai eszközöket. Más területekről nincs tudomásom, de nincs kizárva, hogy valamit kapsz.
Nem tudom, hogy vannak-e önálló tanulásra alkalmas könyvek. Gondolom, inkább a feladatok megoldása érdekel, mint a tételek bizonyítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!