Mi történne a világgal, illetve a világképetekkel, ha kiderülne, hogy az evolúció tévedés?
Tehát tegyük fel:jönne egy genetikai vagy régészeti felfedezés ami miatt megdőlne az evolúció.
És 100% biztos, hogy nem volt evolúció!
Az nem derülne ki, hogy akkor most mi volt helyett csak annyi, hogy az evolúció tévedés.
Változtatna az bármit is?
Köszönök minden normális választ!
A tankönyveken mindenképpen. Mint elméletet, bemutatnák az evolúciót, de hozzátennék, hogy ez már elavult.
Ami az embereket illeti, sokaknak szüksége van valamilyen "kezdet"-re a lelki békéjéhez. Nekik törést okozhat, ha elvesszük a régit és nem adunk helyette újat.
Az én véleményem az, hogy bárhogyan is indult a dolog, a kenyér ugyanannyiba fog kerülni holnap. Persze jó volna tudni, mi a megdönthetetlen igazság, de nem ezen fog múlni a boldogságom
"Az nem derülne ki, hogy akkor most mi volt helyett csak annyi, hogy az evolúció tévedés.
Változtatna az bármit is? "
Persze. Belátnám, hogy az evolúció tévedés volt és érdeklődve várnám, amíg kikutatják, mi törtét helyette.
Az evolúció nem dől meg soha, ennek annyi értelme van mintha az dőlne meg, hogy a Föld kering a Nap körül.
Legfeljebb az evolúcióelmélet dőlhet meg vagy egészülhet ki stb.
engem nem igazán lepne meg. Már egy ideje engem is foglalkoztat a kérdés és kiderült, hogy az evolúció igazságát még mindig vitatják egyes biológia/fizikaprofesszorok. Arra jutottak hogy ha mutációk során történt volna ahhoz az egész eddigi pár milliárd év is kevés lett volna, mert; kb.1 000 000 szültésből 1 mutáció ha bekövetkezik akkor még nem túloztunk.1 000 000mutációból 1lesz olyan ami felismerhető változást eredményez. És 1 000 000 000 ilyen mutációból ritka akár ha egy is élet,-és átörökítő képes.
Vesd ezt össze h legalább mennyi idő kell egy generációnak.
Honnan szedett a világ ennyi plusz időt azt nem tudom,de egy ilyen időtöbbszöröző cucc nelem is jól jönne dogák elött.
S"Már egy ideje engem is foglalkoztat a kérdés és kiderült, hogy az evolúció igazságát még mindig vitatják egyes biológia/fizikaprofesszorok."
Komoly tudósok nem igazán, max akik feltűnési viszketegségben szenvednek, mert ilyesmivel kreacionisták között nagyon népszerűvé lehet válni.
"kb.1 000 000 szültésből 1 mutáció ha bekövetkezik akkor még nem túloztunk."
Egyszerű hazugság. Minden egyes utódban sok-sok-sok ezer mutáció van. És ez csak egy utód, egy generáció, egy faj. Szorozd ezt meg az eltelt idővel, a fajok és generációk számával.
"1 000 000mutációból 1lesz olyan ami felismerhető változást eredményez."
Mitől lesz egy változás felismerhető? Ha pl más lett az állat színe, pl pirosból hupilila?
"És 1 000 000 000 ilyen mutációból ritka akár ha egy is élet,-és átörökítő képes."
Ez a rendkívül pontos statisztika milyen számításokból is származik? Gondolom tudnál pontos forrást megjelölni.
Szokásos hazugságokkal teli marhaság, köszönjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!