Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » B*zis ha a fiúk " sziá"-t...

B*zis ha a fiúk " sziá"-t köszönnek egymnásnak?

Figyelt kérdés

2013. máj. 12. 19:59
1 2 3 4 5
 31/41 mustafa33 ***** válasza:
29%
Jó hogy nem "pá-pá" ☺
2013. máj. 13. 02:54
 32/41 anonim ***** válasza:
58%
A barátom szerint igen, ő nem halandó így köszönni csak lányoknak. Nekem ez a kedvenc köszönésem (vajon van más elborult elme rajtam kívül, akinek van kedvenc köszönése?), nem buz.s. Viszont nem is bunkó, alpári, mint odaböfögni valakinek hogy cső.
2013. máj. 13. 07:45
 33/41 anonim ***** válasza:
17%
Nem, dehogyis. Miért lenne az?
2013. máj. 13. 07:50
 34/41 anonim ***** válasza:
38%

Jééééééézusom. Baj van itt a tinikkel meg a társadalommal, ha lassan már azt is megkérdezik, hogy jaj, levegőt venni b.zis-e, és azon retteg minden srác, nehogy melegnek nézzék a haverok.

Nem, nem meleges, egyáltalán. Csak kedves.

2013. máj. 14. 01:54
 35/41 anonim ***** válasza:
52%

"Felvidék nagyobb részén nem szokás férfiak közt a szia."

Ez egy baromság. Én is felvidéki vagyok és ugyanúgy köszönünk egymásnak sziát.

2013. máj. 14. 11:17
 36/41 anonim ***** válasza:

lol, de röhögök.

"'Szia' szavunk eredetére lennék kíváncsi. Kísértetiesen hasonlít az angol 'see you' akcentussal kiejtett 'see ya' változatára. Külföldi ismerőseim egyenesen azzal azonosítják, arról jegyzik meg. Igazuk van-e?”

Bármily meglepő is a szia a szervusz alakváltozata.

A szervusz a latin servus-ból (’szolga, rabszolga’) ered, a régi latin servus humillius domini, azaz ’alázatos szolgája vagyok az úrnak’ köszöntés első szava. Az ausztriai német példája honosodott meg nálunk, de elterjedt a cseh és lengyel nyelvben is, feltehetőleg azonos hatásra.

A szervusz alakváltozata többek között a szerbusz, a sziasz, a szia, a szió és a szióka is.

A szervusz rövidült változataként használták egykor a szeasz-t, ennek módosulata a sziasz. Ahogy olvasónk is említi, a szi alak etimológiáját tekintve lehetnek átfedések az angol see you rövidített változatával."

2013. máj. 14. 12:23
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Miért is lettem lepontozva? Válaszoltam a kérdésre, nem?
2013. máj. 14. 14:48
 38/41 anonim ***** válasza:
64%

Nekem a válaszom törölték, amiben arra hivatkoztam hogy annyira bzis mint a rózsaszín póló(az csak egy szín, ugye érvelt itt valaki azzal hogy a szia csak egy köszönés).

Az ilyen kérdéseknél amikre nincs konkrét válasz, (mivel az emberek véleményét kéri ki a kérdező) mindig kialakul egy keménymag akik leszavaznak minden választ ami nem üti a véleményüket.

2013. máj. 14. 16:33
 39/41 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam le senkit és nem töröltettem senki kommentjét... minden választ köszönök és elfogadok.
2013. máj. 14. 16:52
 40/41 anonim ***** válasza:
39%
VaniliaHime, valószínűleg megsértetted néhány "cső"-s lelkivilágát...
2013. máj. 14. 17:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!