Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » B*zis ha a fiúk " sziá"-t...

B*zis ha a fiúk " sziá"-t köszönnek egymnásnak?

Figyelt kérdés

2013. máj. 12. 19:59
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Sem középiskolában, sem egyetemen nem találkoztam ezzel tömegesen. Na mind 1, biztos taszítom az ilyen sziával köszöngélő embereket, de nem is baj. Még koliban sem tapasztaltam ezt, pedig ott elég sokat köszöngetnek az emberek.
2013. máj. 12. 20:47
 22/41 anonim ***** válasza:
9%
Kivi vagyok,akinek buzas a szia,akkor azok hogy köszönnek
2013. máj. 12. 20:47
 23/41 anonim ***** válasza:
10%
Szó volt itt a "Csá" köszönésről. Nos, a két dolod egy és ugyanaz. A szia az olasz "ciao" köszönésből ered, ami olaszul kiejtve CSÁ-nak hangzik. Aki csá-t mond, az tulajdonképpen sziát mond. A csá a szia prolibb változata, de mindenképpen az eredeti olasz szó lenyúlása.
2013. máj. 12. 20:51
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

Leírtam párat, elég szűk a szókincsed ha csak ezt az egy köszönést ismered. De amúgy kérdező, milyen indoklást vársz erre? Nem fogok a barátaimnak úgy köszönni mint a csajomnak, vagy az anyámnak-apámnak, meg mint a nők 99%-ban köszönnek.

Na mind 1 nincs értelme ezen vitatkozni, nem bzis, de nem is férfias, és "furcsa" szerintem.

2013. máj. 12. 20:54
 25/41 anonim ***** válasza:
53%
Ez csak egy köszönésmód. Szóval nem b*zis
2013. máj. 12. 20:54
 26/41 A kérdező kommentje:
A legjobb barátomnak írtam ezt egy sms megszólításában, nem a mindennapi köszönésem ez felé.
2013. máj. 12. 20:56
 27/41 anonim ***** válasza:
66%
Egy igazi férfi szöget reggelizik... Nem hord ruhát, mert a mellszőre elég kéne hogy legyen... Ha pedig beszél, azt röviden-tömören teszi, és a végén egy b.zmeget odatesz... Sziával nem köszön, inkább úgy, hogy "cső, anyád hogy van?"
2013. máj. 12. 21:26
 28/41 Karenjeans87 válasza:
38%
a szia az egy köszönési forma, de ha téged idegesít akkor angolos helloval is köszönhetsz, vagy hi-jal. Bár semmi durva nincs a sziában:D
2013. máj. 12. 22:33
 29/41 anonim ***** válasza:
60%
Milyen kár, hogy csak a latin szervuszt, szerbuszt, az olasz ciaot, meg az angol hallo-t, hi-t tudjuk elképzelni köszönésnek. Magyarul már talán meg se próbálkozzunk. :o((
2013. máj. 12. 22:36
 30/41 mustafa33 ***** válasza:

Valamenyire helyfüggő is. Felvidék nagyobb részén nem szokás férfiak közt a szia. Azt férfi csak nőnek mondja. Gyanítom, hogy a székely testvéreknél is így van. MO-n viszont mindenki használja tapasztalatom szerint. Nekem furcsa volt itt is a GYK-n, hogy sokan sziával kezdik a választ, azt sem tudván minémű nemű a másik.

Szubjektív véleményem: Igen, nekem bnzisnak hangzik.

2013. máj. 13. 02:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!