Titeket nem készít ki, ha állatok vannak a házban?
Semmilyen állatot nem tűrök meg 1 kivételével: papagáj!
Azon kívül semmilyen más állat nem lehet a házban.
Engem nem zavar, ha állat van a házban, ameddig az házba való állat. Mint pl. gekkó, hörcsög, hal, macska, papagáj... a kutya nem az, kivéve talán a teljesen kistestűeket is. Számomra az olyan állat, ami nem szobatiszta/nem díszállat, az kintre való. Sosem értettem, egyesek mért tartanak pl. nagytestű kutyákat is bezárva...
Engem inkább az zavar, aki nem neveli szobatisztaságra a kutyáját-macskáját, illetve aki annyira nem sétáltatja azt a szerencsétlen jószágot, hogy a végén bepisil (egy rendes megnevelt kutya csak végszükségletben tesz ilyet!)
Valamint az, ha nem takarítanak utána, és minden szőrös, stb.
Nekem van 2 macskám. 2 hónaposan kaptam őket, 1 hét után mindkettő szobatiszta volt, SOHA nem piszkítottak az almon kívül máshova. Heti 3x porszívózok, hogy ne legyen minden szőrös. A tányérokat eltörölgetem és zárható szekrényben tárolom, hogy véletlen se kerüljön rá szőr. A kanapén fetrenghet és a szőnyegen, de a ruhásszekrény és a törölközők tabuk. A konyhaasztalon és a rendes asztalon macskatávoltartó spray van, így sosem ugrik fel (csak nagyon közelről érezni, citromos illatú. A macska távolról is kiszagolja). Az alom napi 2x van takarítva, sosincs ürülék szaga. Zárt alom van, így semmi nem kavicsos-homokos. Még sorolhatnám.
Sok a gond velük, de az állattartás ezzel jár! Szerintem ilyen körülmények között nincs baj a házikedvencekkel. Azzal az EMBERREL van baj, aki erre nincs felkészülve, és mind az állat, mind a vendég szenved az ő igénytelenségétől!
Nekünk macskánk van és képzeld: gondját kell viselni és takarítani az almot és nincs szőr, húgyszag, odaszarás.
Akkor szarik félre a macska, ha tele van az alom.
Szeretem az állatokat, de mindennek megvan a maga helye, és az ő helyük nem a lakásban van. (Kivéve esetleg a halakat, de engem még a rágcsálók és a madarak is zavarnak a lakásban, mert zajosak lehetnek.)
A ház az emberek helye, a kert az állatoké. Hihetetlen, tényleg, hogy milyen rettentő koszban tudnak kulturált, jól szituált emberek élni az állataik miatt. Nagy ház, óriási kert, több autó, és a bullmasztiff nyáladzva terpeszkedik a bőr ülőgarnitúrán, a macska meg azon élesíti a körmét. Az ilyenekkel engem is ki lehet kergetni a világból.
OFF:
"sok tudatlan -.- az állat tartási kultúra ezzért van M.O-n a béka segge alatt!!!"
Nem inkább azért, mert a "tisztelt" kutyások mindenhová odasz@ratják az ebjeiket, illetve másokkal nem törődve közterületen póráz nélkül sétáltatják a kutyáikat??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!