Milyen magyar szokások vannak amik egy külföldinek furák lehetnek?
mustafa33
Picit félreértetted, de még így is helytálló, ahogy te írtad.
"Nekem mint "külföldinek", az a sok csókolózás fura. Ha találkozik két ismerős, máris nyalják egymást. Még a férfiak is :("
Nem tudom, hol láttál ilyet Magyarországon. Itt egyáltalán nem szokás az amit leírtál.
Max. valami bárban vagy diszkóban.
A sok puszi, meg csókolózás, meg "nyali-fali" inkább a szlávokra jellemző, na azok össze vissza nyalják falják egymást.
15-ös, tudsz olvasni? és értelmezni is, amit olvastál?
még egyszer csak neked: azt furcsállom, hogy a magyar férfiak találkozáskor puszilkodnak. Nekem ez b.zis. vagy nosztalgiáznak Kádár apánk után? Ő szokott Brezsnyev elvtársal cvikipuszizni ☻
Amit én tapasztaltam Angliában:
Nem szokás a kézfogásos üdvözlési mód.
Nem beszélnek a családról, keveset. Nem kérdezik mi ujság otthon, max annyit hogy van-e feleséged, és gyerekeid. A részleteket nem kérdezik.
Ha beszélnek hozzád, nem feltétlenül néznek a szemedbe-ami nálunk azt jelenti hogy nem vagy őszinte.
Nem főznek otthon-mindig meglepve nézték, hogy otthon főtt ételt vittem ebédre.
Nem csicsázzák magukat.
Valaki írta hogy műveletlenek vagyunk:D Hát az nem járt Angliában. ott ugyanis az átlag műveltségi szint sokkal alacsonyabb mint itt.
Nem érdekli őket a külföldiek kultúrája, ételei, szokásaik--mondjuk ezt a sok külföldinek tudom be.
Nem értik, miért vesszük le a sapkánkat étkezés előtt.
Ahogyan azt sem, miért szidjuk a kormányukat-hiszen mi választottuk őket.
Adakozóbbak mint mi, ugyanakkor hívők is.
El sem tudják képzelni, hogy megesszük a lóhúst, és a zsíros kenyeret :D
Ezek személyes tapasztalatok :-) Ezeket furcsálják bennünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!