A barátom elutazik másfél hónapra, és szeretném utolsó este elvinni vacsorázni. Találtam egy nagyon jó helyet, és meg akarom lepni őt. Nagyon hülyén jönne ki?
Engem hívott már meg párszor barátnőm vacsorára, ennek több jo modja van ha értelmes a srác:
-vagy főzöl vacsorát és akkor nincs már kavarás ki mit fizet
-vagy értelmes a csávo és belátja te is áldozni akarsz rá odaadod a pénzt és ő fizet étteremben, hogy ne legyen égés :) nálam ez ment mindig
Ma már mindennel tele van a női egyenjogúság, szóval nem olyan gáz! (Amúgy lány vagyok:)) Mostmár különben is olyanok az éttermek, hogy egy kicsi bőr izét hoznak és abban van a számla és oda kell tenni a pénzt, szóval senki nem fogja tudni, hogy ki fiztetett. Csak a párod, de őt meg meggyőződ, hogy ez a Te ajándékod, stb... Ha esetleg mégis pincérnek fizetős a hely, akkor add a páros kezébe a pénzt és ő fizeti a pincérnek.
Az otthon-főzés is egy jó dolog, de gondolom azért akarsz étterembe menni, mert nincs lehetőséged otthon kettesben lenni vele, vagy ilyesmi... Ha megtudod oldani és tudsz egy kicsit is főzni, akkor az otthoncacsira szavazok :)!
Oh, köszi a válaszokat! Azért akarom étterembe vinni, mert kinéztem egy nagyon jó helyet, ami iszonyatosan megfogott :) És mivel elutazik.. így nagyon szép lenne ez az este. Különleges. Tényleg nagyon jó hely (ha valaki ismeri, a Mom Park-ba a Pizza Ház) , mindenképpen akarom.
Amúgy, csak ui-ként, szerintem az abban a pillanatban derül ki, mikor fizetünk,hogy épp a pincérnek kell, vagy otthagyja.. Nah mindegy, nekem annyira nem égő. :)
A korunk volt kérdéses, h mennyire ciki, vagy hogy mennyire szokás- nem szokás, vagyis mennyire LEHET szokás-nem szokás :) De köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!