A tanító néninek felajánlhatom én is a tegeződést, vagy neki kell?
A kislányom most lett elsős, és nem tudom hogyan szokás. Az oviban mindenkit tegeztem, az idősebb óvó néniket is. Most furcsa, hogy a tanár néniket magázom. Az egyik tanítónő idősebb nálam, tehát őt magáznom illik. De a másik fiatalabb tőlem, és nehezemre esik magázni. Egyébként is jobban szeretem a tegeződést.
Szerintetek felajánlhatom én a tegeződést a fiatalabb tanárnőnek, vagy várjam meg míg ő mondja?
Szerintem a gyerek is nagyobb tisztelettel van a tanár iránt, haazt látja, hogy a szülei sem tegezik.
A kor meg mocskosul nem számít ám. Tiszteld nyugodtan és ne essen nehezedre magázni. Ő az, aki meg fogja egy csomó mindenre tanítani a gyermekedet, megérdemli a tiszteletet!
Az utolsóval egyetértek, majd esetleg később megkérdezem a tanárnőtől. De beszéltem azóta ismerős tanár nénivel, és ő is azt mondta, hogy szerinte jobb magázódni, neki az a tapasztalata. Majd meglátom...
Nem tudom egyébként ki pontozott le, nem én voltam!
Én nem értek egyet azzal, aki csak a kort veszi alapul!
A társadalmi szerepeknek igen komoly hatása van erre a témára is. Vagyis ha egy tanárról beszélünk, akkor nem pusztán a kor dönt.
Nekem volt olyan tanárom középiskolában, akivel iskolán kívül tegeződtünk, mert egy helyre jártunk sportolni, de az iskolában magázódtunk, mert ott a tanárom volt. Ezt a többiek is tudták (az osztálytársaim és a tanári kar is), és senkinek nem volt problémája vele.
A Te eseted némiképpen bonyolultabb is, mert nem csak azt kell figyelembe venned, hogy az adott személy milyen szerepet lát el a Te életedben, hanem azt is, hogy a gyereked életében ki ő! Lehet, hogy a legjobb barátnőd a gyereked tanára, és otthon még ők is tegeződnek, de az iskolában Te is magázod, hogy a gyereked is tudjon különbséget tenni!
Az iskolában nem a korát tiszteled ezzel, hanem azt a szerepet, amit magára vállalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!