Kinek kell kezdeményezni a tegeződést?
A főnököm nálam jóval idősebb férfi. Az osztályon minden munkatárssal tegeződik, a hasonló korú nőkkel is, mint én. Én náluk később jöttem ide, de már egy éve.
Nekem kellene kezdeményezni? Nő vagyok, de fiatalabb és alacsonyabb pozícióban.
(Lehet, nem jó a kategória, de nem találtam jobbat, és itt értelmes emberek vannak általában.)
Szerintem nyugodtan felajánlhatod neki a tegezést - de lehetöleg négyszemközt, mondván, hogy mivel mindenki tegezödik, egyszerübb lenne, ha ti sem magáznátok egymást.
Egyébként mivel fönök, ezért nek kellene felajánlani, és mivel te nö vagy, ezért meg neked. Könnyen lehet, hogy ö is ugyanezen problémázik, mint te. Ha eddig mindenkivel tegezödik, akkor nem hiszem, hogy lenne ellene kifogása.
Csak a nő ajánlhatja fel a férfi számára a tegeződés lehetőségét, fordított esetben - rangtól függetlenül - udvariatlanságnak számít a közhittel szemben!!!
Nő-nő esetén a rangosabb ajánlhatja fel a rangban alatta állónak a tegeződést.
Ez a hivatalos etikett! Ám manapság már sajnos nem így van...
"A tegezés szabályai: csak a nők vagy a náluk jóval idősebb/magasabb rangú férfiak ajánlhatják fel; -a nők egymás között: csak a jóval idősebb/magasabb rangú kezdeményezheti. A tegeződést visszautasítani minden körülmények között sértés!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!