Adott egy idősebb férfi (45) és egy fiatalabb nő (30). Kinek kell kezdeményeznie a tegeződést?
Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 15:35
1/15 anonim válasza:
A férfi ebben az esetben(sem) kezdeményezheti!
2/15 A kérdező kommentje:
köszönöm:)!!!!!!!!
2011. jún. 1. 15:46
3/15 anonim válasza:
Fogalmam sincs, hogy van ez az etikettben, de szerintem az idősebbnek kellene elkezdenie, ha férfi, ha nő. Manapság egy harmincéves nő nem fog megsértődni azon, ha egy idősebb férfi tegezi.
5/15 napietus válasza:
a nő kezdeményezi mindig, kivéve ha a férfi 2 generációval idősebb a nőnél (nagypapája lehetne), vagy sokkal magasabb státuszú. pl. a 65 éves vezérigazgató felajánlhatja a 20 éves portás lánynak, hogy tegezze nyugodtan, míg fordítva ez furcsán hatna.
de ebben az esetben egyértelműen a nő.
6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Ez úgy jött, hogy az utcában van egy család.Anyukával jóban vagyunk,együtt sétáltatjuk a gyerekeket.Apukával ritkán futok össze,de furán jön ki a magázódás.és nem tudtam eldönteni,hogy kinek kell kezdeményeznie a tegeződést!
2011. jún. 2. 13:39
8/15 anonim válasza:
Jól nevelt férfi. Biztos neki is kellemtlen a magázódás, de rád vár, hogy kezdeményezz.
9/15 anonim válasza:
A nő a pokolban is nő ,ha fiatalabb ,ha idősebb. És egy férfi soha nem tegezhet le egy nőt engedély nélkül. Akármilyen bunkóság is a divat irányzat manapság. A magázódás nekem kimondottan tetszik,olyan nagyon magyar. Régen még a házastársak sem tegeződtek.
Volt egy mondás" ha megengedném ,hogy letegezzen, akkor talán le is k...zna."
10/15 anonim válasza:
Szerintem pedig ki kellene ölni a köznyelvből a magázódást, ahogy a skandinávok tették 30 évvel ezelőtt. Egy csomó kellemetlenség elkerülhető lenne így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!