Csak itt Magyarországon van gólyabál a középiskolákba?
Én úgy tudom,az elsőéves középiskolások a fecskék, és az elsőéves főiskolások/egyetemisták a gólyák.
De a kérdésre válaszolva: szerintem nem, biztos máshol is kapnak az alkalmon a bulira :)
NÁLUNK(!) gólyának hívták az elsős középsulisokat.
Gólyabál nem volt, csak egy szívatós nap.
Budapest (nem tudom számít-e)
köszönöm mindenkinek a választ. :)
békéscsabai vagyok, és most vagyok elsős..
am nállunk gólyahét lesz.
Én Budapesten jártam szakközépiskolába, nálunk volt gólyabál, szóval itt ez volt. Szerintem sulitól is függ, mi a szokás, de valami biztos mindenhol van az elsősöknek is meg a végzősöknek is, és biztos külföldön is vannak ilyen szokások, de inkább a suli szokásai határozzák meg, hogy mi a helyi program. Nálunk szívatás nem volt, csak egy hülye szövegű fogadalomtétel. :-)
Viszont az általános iskolámba akkor vezettük be az 5. osztályosok felsőssé avatását, amikor mi voltunk 6. osztályosok, a mi évfolyamunk ötlete volt, írtunk nekik avató szöveget is.
Fantázia kérdése, hol mi a szokás. :-)
hmm..én nemtudom h h vanak ezek,én most vagyok középiskolában elsős és mi gólyák vagyunk.. :D
köszönöm am
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!