Tegeznétek továbbra is az ismerősötöket, ha az a főnökötök lett?
Igen, tegezném.
Ha az előléptetés annyira megváltoztatta, hogy már tegezni sem lehet, akkor inkább nem is akarnám.
Ha kettesben maradunk, csak rákérdeznék, ha már diri lett belőle, hogy amikor mások is jelen vannak, akkor mihez tartsam magam.
Azért mondom, mert nekem pl. középiskolai osztálytársamból mára már "esperes úr" meg "szentatyám" lett, amiket én viszont ki nem tudnék neki mondani. Ezért eléggé hülye szitu, ha pl. karácsony előtt viszek adományt, mások is jelen vannak, amikor beszélünk bármiről, és az is visszatetsző, hogy tegezem, no meg a keresztnevén szólítom. Ilyenkor leginkább kerülöm a megfogalmazásban akár a tegező viszonyt, akár a megszólítást, de így is hülye a szitu.
Beszéljétek meg, mert a többiek viszont nagyon gyorsan kiközösíthetnek maguk közül, ha éppen ez az ő szemükben visszatetsző, és akkortól kezdve meg neked lesz kényelmetlen.
Én direkt egy barátomhoz mentem, hogy vegyen fel a csapatába. Több más eset is volt, hogy ismerőst kineveztek főnöknek. De ilyen kérdés még nem jutott eszembe. Fel se vetődött, hogy másképp is lehet, elvégre az ismeretségek nem szoktak visszafelé menni.
Ha ilyent vetne fel, visszakérdeznék, hogy te teljesen meghülyültél, vagy csak sokat ittál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!