Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tegeznétek, vagy magáznátok?

Tegeznétek, vagy magáznátok?

Figyelt kérdés
20 éves fiú vagyok. 30-35 éves embereket tegeznétek, vagy magáznátok?
2012. márc. 2. 16:24
 1/10 anonim válasza:
Magáznám...
2012. márc. 2. 16:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Helyzettől függ. De inkább magáznék.
2012. márc. 2. 16:31
 3/10 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk 1 lépcsőházban lakunk?
2012. márc. 2. 16:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Idegen felnőttek az illem szerint magázódnak, de ma már lazább a helyzet. Bizonyos körülmények között elfogadott lehet, ha letegezed a 30-35 évest, de ha bizonytalan vagy, inkább a magázást válaszd. Főleg hivatalos helyeken, és hölgyekkel szemben. Persze lehet, hogy lesz olyan nő, aki éppen a magázás miatt fog megsértődni, hiszen "ő még nem olyan öreg".
2012. márc. 2. 16:35
 5/10 anonim válasza:
Ha 1 lépcsőházba laktok talán lehet tegezni. Ha már jó barátok (barátnők) vagytok akkor szerintem mehet a tegezés.
2012. márc. 2. 16:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak köszöntgetünk egymásnak, nem ismerem az illetőt. 30 év körüli nő. De ezzel a tegezéssel, magázással mindenhol gondban vagyok.
2012. márc. 2. 16:41
 7/10 anonim válasza:

Én talány azt hogy:

-Hölgyem

-Ön

Meg ilyen nem sértő szavakat.

2012. márc. 2. 16:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Magáznám.
2012. márc. 2. 16:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Hú, megértelek, állandó problémám!!

Nem tudom, segít-e, de én 26 éves lány vagyok, és azt biztos nem várnám el, hogy egy 20 éves fiú magázzon! (Kivéve, ha hivatalos ügyben beszélünk, de te másról írsz.)

Szóval, én a helyedben konkrétan őt tegezném szerintem.

De, mint mondtam, ez sajnos nekem is gondot szokott okozni. Pl. én rendszeresen úgy megyek be boltokba, hogy Jó napot kívánok (én úgy gondolom, hogy ott úgy illik, meg sokszor még akkor nem is látom, ki az eladó), és visszakapok egy "helló"-t. Nem zavar egyáltalán, inkább én érzem magam kínban utána, hogy rosszat mondtam.

2012. márc. 2. 17:05
 10/10 anonim ***** válasza:
56%

Én meg visszategeznélek mindnyájatokat!

34F

2012. márc. 2. 17:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!