Miért kell sok ember ítélkező és negatív legyen? Tapasztaltad már te is, hogy ezzel sokszor csak elrontanak dolgokat?
Mert amíg mást csepülnek az emberek, amíg mással, másokkal vannak elfoglalva, addig nem ők vannak terítéken.
Másrészt az irígység, a rosszindulat, ha nekem nincs, neki se legyen, ha nekem rossz, legyen neki is rossz, stb. stb. = ezt úgy nevezem = sötét-lelkű emberek.
Ilyenek is vannak, keresd a másikban a szépet, a jót, és igyekezz önmagadból is azt adni a másiknak, amit te magad is kapni szeretnél. Előbb-utóbb észre fogod venni, hogy csupa olyan emberekkel vagy körülvéve, akik hasonlóan gondolkodnak, hasonlóan viselkednek, mint te.
Köszönöm a válaszod:)
A kérdés nekem is tegnap esti "sötét pillanataimban" íródott, van úgy hogy későig fent vagyok, nem tudok aludni, és idegesítő dolgok járnak a fejemben.
Amúgy meg nem feltétlenül az irigyekre gondoltam. Pl. volt egy ilyen nagy önbeteljesítő jóslat egy régebbi barátnőm részéről, arról, hogy én "nagyképű" leszek, amíg még máig sem igaz rám, de vele szemben nagyon passzív/undok lettem. És bele gondoltam még hány ilyen "én megmondtam" eset lehetne, ha így állnak hozzá az emberek. Bár utálom, hogy néha marha érzékeny vagyok, de addig az ég világon semmi baj, nincs amíg nem állnak úgy hozzám.
Megértelek. Én is sokszor találkozom olyan általam "sötét-lelkű" embernek nevezett személlyel. Soha semmit nem ártottam neki, csak teszem, amit éppen helyesnek látok, és abba köt bele, elkezd kritizálni, meg kígyót-békát kiabálni rám mindaddig, míg a többiek is kórusban nem kiabálják vele együtt ugyanazt.
Ettől lesznek boldogok.
Nem kell velük foglalkozni, próbáld meg észre sem venni, előbb-utóbb majd vagy abbahagyják, vagy látni fogod, hogy az még inkább bosszantja.
Ne figyelj az ilyenekre, éld a saját életedet, hidd el, találni fogsz olyan társaságot, olyan embereket, akik melléd állnak, és veled lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!