Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Csupa negatív ember vesz...

Csupa negatív ember vesz körül. Minden nap boldogan kelek, és a nap végére lehúznak teljesen. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Nem tudom teljesen elengedni a fülem mellett mert komolyan mindenki ilyen a környezetemben.

Én az a fajta ember vagyok, aki két gyufaszálból repülőt épít. Tehát megyek előre a céljaim felé, nem érdekel hogyan fogom megvalósítani, csak tudom, hogy meglesz a vágyam.

És eddig így is volt.

De mióta ezen a munkahelyemen vagyok, semmi sem jön össze, és csupa negatív ember vesz körül. Az a "sz*r az élet, sz*r a kormány, úgyis megszívjuk januárban, jaj mi lesz velünk, éhezni fogunk..stb." típus.

És nem tudom egész nap megőrizni a reggeli jókedvemet, miközben mindenfelől azt hallom, mennyire rossz az élet, mennyire kizsákmányol minket a kormány...stb. Tudjátok úgyis miről beszélek, a szokásos tömeghiszti.

Eddig ez nem volt rám hatással, és csak jó dolgok történtek velem, de mióta egyre többen irigyek rám, szinte szégyellem jól érezni magam. (mekkora pofátlanság már ebben a mai világban, nem?)

Én vagyok a hülye vagy a többség? Mi van most? Miért változott meg körülöttem minden? Vagy én változtam meg, hogy hatással lett rám mások panaszkodása?

2011. dec. 18. 16:21
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Azért tudnak lehúzni, mert neked is vannak negatív gondolataid, érzelmeid, csak nem nézel szembe velük, inkább elnyomod őket, és magadra erőlteted a vidámságot. Ha belül is olyan happy lennél, nem lenne hatással rád a negatívum. Az élet egyébként a két végponttal teljes, a negatív érzések éppúgy hozzátartoznak, mint a pozitív. Ha nem menekülni próbálsz előlük, hanem elfogadni őket a teljesség részeként, többé nem fognak lehúzni.
2011. dec. 18. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:

Értelek miről beszélsz. Valóban egy ideig az ember ki tudja vonni magát ezeknek a szövegnek hatása alól, hosszú távon viszont "ember legyen a talpán".

Mivel a világot megváltoztatni (egymagad) nem tudod, és hasonulni sem akarsz velük, lehet hogy nincs más választásod, mint ezt a munkahelyet "ugródeszákának" tekintve, elkezdel másikat keresni magadnak.

Természetesen már előre koncentrálj (=programozz) magadnak olyan új munkahelyet, ahol csupa sikeres, elégedett, törekvő munkatársak között dolgozhatsz.

Sikerülni fog, csak akarni kell. Ahogy írod, benned megvan a kitartás, a küzdés szelleme, hogy elérd, amit elterveztél, csak menj előre a magad útján. Ne ragadj le ott, mert beleveszel a "szürke tömegbe"!

2011. dec. 18. 16:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem az efféle embereket akik állandóan sírnak rínak politizálnak pedig semmit sem értenek hozzá. Ne foglalkozzál velük amit hallasz azzal nem kell neked egyetértened. Én is amolyan mosolyogj hétfőn típus vagyok.
2011. dec. 18. 17:10
 4/10 A kérdező kommentje:

Az elsőnek: nagyon nem érted mire gondolok.

Én is tudom, hogy mi a helyzet a világban, nem vagyok vak, de én az a típus vagyok aki nem sír, rí, panaszkodik, hogy jaj, de sz*r szemét ez és ez a politikus, milyen szemetek a bankok, úgyis éhen halunk, hanem megpróbálom a megoldásokat keresni.

Azt mondom, ez van, így jártunk, de majd így és így lesz.

És már agyalok is rajta, hogy mit lehetne tenni, vagy elképzelem milyen lesz később a jövőm.

Csakhogy mostanában egyre könnyebben legyintek és mondom, hogy "inkább elülök a valagamon és nem teszek semmit, mert úgyis mindegy", miközben tudom, hogy nem, csak átragad rám a mások pesszimizmusa.

2011. dec. 18. 17:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én sem arról beszélek, hogy mi van a világban, az teljesen lényegtelen a kérdésed szempontjából, hanem a rezonancia törvényéről. Ha benned nem lenne negatívum, mások negatív érzelme, panaszkodása nem hatna rád negatívan, nem húzna le. Teljesen mindegy, hogy miért vannak negatív érzéseid (munka, magánélet, bizonytalanság, emlékek stb.), amíg nem nézel szembe velük, és nem oldod meg vagy fogadod el őket, addig mások rinyálása mindig ki fog akasztani. Az meg nem megoldás, amit itt többen mondanak, hogy menj más társaságba, mert elégedetlen emberek mindenhol lesznek, nem tudod magad hermetikusan elzárni a világtól.
2011. dec. 18. 17:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Tudod, ilyenkor döbben rá az ember, hogy mennyire más az eszeddel elhinni valamit, és teljesen más, amikor az egész lényed elfogadja. Te nem tudod, hogy minden rendben lesz, csak próbálod folyamatosan győzködni magad, de a félelem attól még ott maradt benned, ezért hat rád mások félelme. Maga a félelem a bizonytalanságtól természetes dolog, a génjeinkbe van kódolva, azt kell elfogadnod magadban, nem szélmalomharcot vívni ellene. Amint tényleg elfogadod a félelmet, megszabadulsz a negatív hatásaitól.
2011. dec. 18. 17:37
 7/10 anonim ***** válasza:
A félelem érzése csak bizonyos mértékig egészséges, addig, míg arra ösztönzi az embert, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a félelem által előrevetített esetleges körülmény ne következzen be. Abban a percben, amikor az ember "megadja" magát a félelemnek, már elveszett az előrelépést jelentő, ösztönző gondolatok számára. A félelmet tudatosítani, vagy az általa közvetített gondolatoknak megadni magunkat, két teljesen külön dolog. Ne várd meg, amíg az utóbbi hatalmába kerít.
2011. dec. 18. 17:48
 8/10 A kérdező kommentje:

82%-osnak:

Akkor most mit is kellene tennem?

Mit jelent az hogy "elfogadni a félelmet"?

Józan paraszti ésszel írd le légyszíves mit jelent ez a gyakorlatban!

2011. dec. 18. 19:00
 9/10 Mit Számit ? válasza:
Nem a világot kel megváltoztasd hanem magad. Ha teljesen pozitív vagy beints és meg a bajaidon is megtanulsz nevetni. Akkor mások tömeg hisztije biztosan nem lesz hatással rad, én is ugyanúgy voltam a munka helyemen, 10 hónapig. Ugyan ez a helyzet eleinte elég rossz volt, aztán össze barátkoztam a pozitívabb emberekkel és jókat derültem azon hogy mások milyen hisztisek, és tettük a fát a tűzre, direkt idegesitetuk őket, végül is csak jót szórakoztam az egészen, hogy másokat milyen könnyű felhúzni a saját huesegukel.
2011. dec. 20. 11:06
 10/10 anonim ***** válasza:
El kell tudni fogadni,hogy az embereknek vannak gondjai, prblémái, ezer féle, ezer féle okból, és tolerálni kell. Nem tudsz velük mit tenni, ha nemtudod a problémájukat tökéletesen megoldani. De ha te annyira pozitív vagy, akkor nem értem mi a gond, nem kell odafigyelni rájuk. Nekik még rosszabb mint neked ezekszerint. Én is mindig rosszkedvű vagyok, vannak gondok, bár igaz, nem az átlagmagyarnak a gondjai, inkább lelki eredetűek, és bizony valóban vissza tud húzni mást is valamelyest. Akik boldogok, nem szeretik a boldogtalanokat. Ez van. Szomorú tény.
2012. aug. 23. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!