Régen miért írtak az emberek naplót?
Most is írnak.
Néhányan füzetben, néhányan a neten blog formájában.
Füzetben?? Ne már. :) Max. az idősebb korosztály.
De régebben sokkal többen írtak, mint ahányan ma blogot vezetnek.
Ma is írnak füzetbe. Én is írok. Nekem így egyszerűbb, mint blogolni, bár azt sem tartom hülyeségnek.
Azt meg, hogy régen hányan vezettek naplót és most mennyien, azt hogy számoltad össze? Végeztél legalább egy felmérést?
en is fuzetbe kuldom.
19 eves vagyok
Rengetegten írnak még most is füzetbe, főleg azért, mert ugyan elvileg privátra be lehet állítani a blogot, de mégis, mi van, ha beüt a krach, és mki rádkereshet, megláthatja... a napló, főleg ha lakatos, és biztos helyen van, biztonságosabb, ha nem akarod, hogy megtudják, mit írsz. Mondjuk engem nem zavar, mert vállalom a felelősséget azért, amit írok a blogomon, és semmi olyat nem írtam ki, amiből vissza lehetne kutatni.
Egyébként meg azért, mert:
-már akkor is volt kezdetleges hagyománya az írásterápiának, hogy megkönnyebbülnek, ha kiírják gondjukat-bajukat; le merték írni azt is, amit nem mertek kimondano
-később vissza tudták olvasni a régebbi írásaikat, gondolataikat, véleményeiket, azt, mi történt velük
-könnyebb volt dátumokat visszakeresni
-"majd mutogatjuk az unokáknak"
A blogosok száma nemhogy kisebb, de nagyobb is szerintem, mint a napló írók száma, mert ma már a blog nagyon elvan terjedve, az internettel együtt.
Emellett régen többen írtak naplót, mert azok közül, akik ma naplót írnának, azoknak a többsége blogozik. Ergo ha nem volna blogozás, akkor ma is többen írnának naplót, mint amennyien írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!