Vannak anyakönyveztethető japán eredetű nevek?
Egyébként meg azt birom, hogy mindenki csak szekirozni tud mindenkit. Nem tudjátok miért van rá szükségem, ugyhogy talán nem kellene lekezelően válaszolni. Akit érdekel az irjon privit, leirhatom, hogy miért tettem fel a kérdést.
Aki pedig ismer ilyen neveket, irja le légyszi, mert tényleg sokat segitene :)
Egyről tudok, talán a Kaname, de lánynévként. (wtf?) Meg a Kira. Bár ott nem konkrétan a japán névről van szó, csak a két név hasonlóságáról.
Egyébként meg nem értem, miért lenne gázabb Hana vagy Midori neveket adni, mikor olyan nevek vannak, hogy Raul, Rákel, Rikárdó, Dzsesszika, Dzsínó. A japán nevek legalább szépek.
Férfi:
Női:
Friss listák az anyakönyveztethető nevekről, a Kira/Kíra például pont benne van. Igaz, hogy az szláv eredetű, de hangozhat japánosnak is :)
@ #8: A Kaname szerintem elsősorban lánynév, de van pár japán név ami lehet férfi vagy női is. (Talán a Kaoru az egyik ilyen, amiről hallottam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!