27 éves lány hogy köszönjön 55-65 éves nőknek?
Figyelt kérdés
A tipikus köszönős probléma. Azért írtam, hogy lány, mert még nem vagyok férjnél. Anyukám munkatársnőjét határoltam be ennyi idősnek, mert kb az anyám lehetne szerinte. Viszont jó napot kívánokkal köszöntem neki, ami anyu szerint nem jó, mert anyámkorabelieknek csókolommal kéne köszönnöm. Eléggé szégyenkezett emiatt. Tudom, hogy gyereknek illik így köszönni, de én nem az ő gyereke vagyok, hiába lehetne kor szerint az anyám. Tippek?2013. jan. 3. 23:51
21/22 anonim válasza:
Az anyám korabeli ismerősömet ma is csókolommal szoktam köszönteni, mert köztünk egy bevett szokás maradt. Egyikünket sem nevezném éppen gyerekesnek. :)
Ha nem tudnák az itt fanyalgók, a csókolom bevett köszönésforma volt régen is, a "kezit csókolom ill. a kezeit csókolom"-ból rövidült, nem csak férfi mondta nőnek, hanem fiatal az idősebbeknek, és korántsem gyerekes, csak a szociban gyerekessé tették.
Semmi gond nincs abból, ha csókolomot köszönösz neki, ha valaki megsértődik, akkor majd elmondja, hogy mit szeretne helyette hallani, hogyan köszöntsd. De ezt nem anyád mondja meg, hanem mindig az az ember, akivel kapcsolatba kerülsz.
22/22 anonim válasza:
"Csókolom!"-mal már csak nagyon időseknek "szokás" köszönni.
A napszaknak megfelelő köszönés bőven megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!