27 éves lány hogy köszönjön 55-65 éves nőknek?
Anyukádnak el kéne magyarázni, hogy az ő felfogásával van a baj és nincs miért szégyenkeznie ugyanis illemtudóan köszöntél.
Lehet, hogy az ő szemében még te vagy a pici lánykája de felnőttél és csókolommal az oviban szoktak köszönni.
A jó napot és napszak függő társai tökéletesen megfelelnek. Ha egy üzletbe vagy egy hivatalba bemész akkor ott is csókolommal kéne köszönnöd az eladóknak?
Anyukád rém gyerekesnek tarthat.
Ő hogy köszön idegen helyen? És neked felnőttként, hogy kéne?
Komolyan mondom némelyik anyuka hihetetlenül le van ragadva. És csodálkoznak ha a gyerekeik cikisnek tartják és nem mondanak el nekik semmit.
A csókolom se gáz, csak nem ilyen formában és nem a nőknél.
Én 21 éves nőként olyan 40től felfele Jó napot-tal köszönök, alatta sokszor gondban vagyok, mert nem igazán tudom felmérni, hogy ki mennyi idős.
A párom szokott az idősebb nőknek "Kezit csókolom-mal köszönni, amivel szerintem semmi gond nincs, ez a legudvariasabb formája a köszönésnek ha 55-65 közötti nőknek mondják..szerintem. Egyébként persze a jó napot-ot is használja. :)
A csókolom így önmagában szerintem is gáz. A párom szüleinek szoktam így köszönni, mert nem tegezem őket, a jó napot pedig szerintem túl közömbös.
Ahogy írták, a Jó napot teljesen megfelelő.
Én 22 éves fejjel csak akkor szoktam csókolommal köszönni, amikor szemmel láthatóan 70 feletti idős nénivel találkozom: ők legtöbb esetben elvárják ezt a köszönési formát, ahogy anyukád is.
Dehát ahány ember, annyi szokás.
A párom mérnök, náluk alap elvárás a cégnél hogy kortól függetlenül "hellózni" kell.
Ez olyan szinten beégett nála, hogy a 30-40, akár 50 éves pénztárosokat, ügyintézőket is lazán tegezi.
Néha verném a falba a fejem, és nem tudom leszoktatni róla :D
Érdekes egyébként hogy az 50 éves anyósom is mindenkit taplónak tart aki "jónapottal" köszön neki pedig a lánya/fia lehetne, ő is elvárja a "csókolomot".
"ő is elvárja a "csókolomot"."
Egyszer valaki tényleg csókolná, de meglepődne! :D
Csakis Jó napot kívánok! Én mondjuk még a hozzám közeli korúaknak is jónapotot köszönök, ha pl. bemegyek egy boltba vagy hivatalba. Kisboltba is csak azért sziázok, mert sokat járunk arra a helyre és az eladók is sziáztak a jónapotomra.
Csókolom régi tanárnéniknek, ismerős időseknek jár. De a lépcsőházban a földszinti 94 éves bácsinak is jónapot Sanyibácsival köszönök.
24N
Jó napot, vagy jó napot kívánok. A férjezettség nem számít, itt csak a kor számít. A fiatalabb ember az illem szerint nem tegezhet le alapból egy idegen nőt, sem férfit - a tegezést mindig a rangban, vagy életkorban magasabban álló engedi vagy kezdeményezi.
Az azért alég nagy gáz, hogy egy 27 éves emberrel az anyja úgy bánik, mintha 3 lenne, nem gondolod? Anyukád nem mondhatja meg senkinek, neked sem, hogy neked mit kéne és hogyan csinálnod, maximum tanácsot adhat, amit vagy megfogadsz, vagy nem.
Hogyan köszönsz, ha belépsz egy hivatalba? na éppeúgy köszönösz anyád munkatársainak, addig, amíg azt nem mondják, hogy tegezd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!