Nálatok otthon közösen döntötök vagy a férfi mondja ki a végszót?
Közösen döntünk mindig, de van, hogy átpasszolom neki a döntést, ha nekem úgyis mindegy valami.
Egyébként ez a régimódi szöveg kiakaszt, nem minden rossz ám, ami régóta működik. Nem kell állandóan a divat után vonulni, mint valami birka.
Ez nem régimódi, ez a normális. A férfi az , aki kvázi tartja a hátát a családért, a családfenntartó.
Ettől függetlenül ez nem azt jelenti, hogy semmibe veszi a partnerét. Közösen hoznak döntéseket, de a férfi az, aki "erejénél" fogva megvalósítja. A régimódi pedig nem feltétlenül rossz. A házasság intézménye is régimódi ha úgy vesszük, mégsem kérdőjelezzük meg a fontosságát..
Csak halkan kérdezném mielött a sok feminista aktivista nekem esik: mégis miben?
Amiben ő az okos ő dönt, amiben én abban én.
Hogy kell ezt másképp csinálni?
Nálunk én "mondom ki a végszót". De ez elég furcsa megfogalmazás. Hiszen együtt élünk, egy család vagyunk. Viszont a férjem itthon van a kislányunkkal, én pedig dolgozom(pénzt keresek, hamár a "demagóg" megfogalmazásnál vagyunk)Tehát nagyobb kiadásoknál, beruházásoknál én döntök, hiszen én tudom mennyire engedhetjük meg magunknak.
Szerintem jobb a közös döntés abban az esetben, ha mindketten egyformán hozzájárulnak a családi kasszához.
Amennyiben más, anyagiaktól független pl. családi kérdésekről van szó, igen is közös döntést kell hozni. Nem véletlenül család a család. Szerintem.
Az egyenrangúság egyen KÖTELESSÉGET is hordoz magában, csak szólok.
Nem illik mindig előhúzni a nő vagyok és egyenrangú kártyát, ha máskor meg ő próbál basáskodni vagy áthárítani a felelősséget, hogy "a te vagy a férfi, a te felelősséget, csináld meg!".
Ez nem régimódi, ez a normális. A férfi az , aki kvázi tartja a hátát a családért, a családfenntartó.
ezt azért megkérdőjelezném..manapság inkább a nő tartja a hátát és nem a férfi. mindketten keresnek, a nő még a házi dolgokat is ellátja és jobban neveli a gyereket..akkor mégis ki a család fenntartó?:)
Ettől függetlenül ez nem azt jelenti, hogy semmibe veszi a partnerét. Közösen hoznak döntéseket, de a férfi az, aki "erejénél" fogva megvalósítja.
ezt nem értem.elmagyarázod?
A régimódi pedig nem feltétlenül rossz. A házasság intézménye is régimódi ha úgy vesszük, mégsem kérdőjelezzük meg a fontosságát..
érdekes, azért van egyre kevesebb házasság. pl. én sem fogok megházasodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!