Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Csak szerintem parasztság?

Csak szerintem parasztság?

Figyelt kérdés
Egy osztálytársam 30 percért elkér 400 Ft-ot, mert 'korepetálja' a másik osztálytársamat matekból. Vagy csak én vagyok olyan önzetlen, hogy ingyen segítek azoknak, akiknek tudok? Mellesleg nincs egyáltalán rászorulva az osztálytársam a pénzre...

2012. okt. 15. 15:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ha ez rendszeres, akkor szerintem normális, más sem tanít ingyen. Jó, ha barátokról van szó, akkor furcsa lenne, ha nem ingyen csinálja, de ha nem barátok, csak simán osztálytársak, és rendszeresen korrepetálja, akkor simán normális, ha kér érte pénzt.
2012. okt. 15. 15:21
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha nem a legjobb barátok, hanem csak osztálytársak és rendszeresen korrepetálja, akkor szerintem nem parasztság. Az osztálytársadnak nem kötelessége a másikat tanítani főleg nem rendszeresen, gondolom ő is tudna mit kezdeni a szabad idejében. Ha dolgozik vele, akkor szerintem természetes, hogy a munkájáért pénzt kap.
2012. okt. 15. 15:47
 3/18 mustafa33 ***** válasza:
Szívességért bunkóság bármit kérni, de a szívesség max. 3x van. Ami 4x az már kihasználás vagy munka. Azt meg kell fizetni.
2012. okt. 16. 21:50
 4/18 anonim ***** válasza:
A paraszt az földművelőt jelent kösz ,hogy lealázod ezt a szót.
2012. okt. 17. 19:06
 5/18 anonim ***** válasza:
Jaj, mert tényleg ezen az egy kérdésen múlik, hogy már sok sok éve negatív felhangja van a paraszt szónak.
2012. okt. 17. 19:18
 6/18 anonim válasza:
hát szerintem is az mivel lehet ingyen is segíteni embereken
2012. okt. 28. 16:10
 7/18 anonim ***** válasza:
Figyelj én is 100 hektáros paraszt vagyok, ti városiak ne gúnyolódjatok ezen a szón, mert mi adunk nektek élelmet.
2012. okt. 28. 17:13
 8/18 mustafa33 ***** válasza:

Igazad van előző (bár te földbirtokos vagy nam paraszt).

"Ha a paraszt nem sz@rna, az úr nem falna". ☻

2012. okt. 28. 21:44
 9/18 anonim ***** válasza:
8: És milyen jó, amikor a mérnökember kombájnt meg munkagépeket tervez, a munkás pedig legyártja, hogy a parasztnak ne a földet kelljen túrnia és kézzel készített kapával, hanem gépekkel szántson/arasson, nem?
2012. okt. 28. 21:52
 10/18 mustafa33 ***** válasza:
Ja, és ha nem lenne paraszt, a mérnökember és a munkás (és jómagam is) a kombájnal esetleg parlagfüvet szecskázna és hogy éhes ne legyen legyeket kapdosna.
2012. okt. 28. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!