Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire bunkó és rosszindulatú? Vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Húgom 4 éves, és lementünk a közeli pékségbe reggeliért.

Volt összesen 2 db lekváros táska, amit húgom nagyon szeret, így eldöntöttük, hogy neki azt vesszük meg.

Egy öregúr állt csak előttünk és itt jön a nagy dolog:

Megkérdezte tőle az eladó (vett pár dolgot), hogy ennyi lesz-e. Azt mondta, hogy talán igen.

Hátrafordult, érdeklődve megkérdezte húgomat, hogy mi miért vagyunk itt.

Mondta, hogy a lekváros táskákért, mert az a kedvence.

Erre az öregúr a pultoshoz fordul, és közli, hogy még azt a 2 darab lekvárost is kéri és elviszi.

Ezen kiakadtam.

Hogy lehet valaki ennyire rosszindulatú?

Félreértés ne essék, nem az a baj, hogy megvette, hanem hogy effektíve meg is kérdezte, hogy nekünk az kell-e, és direkt ezért vette meg.

Majdnem kicsúszott a számon, hogy "maga mekkora bunkó" de türtőztettem magam.

Egy kisgyerekkel hogy lehet valaki ekkora bunkó, hogy csak azért is megveszem az orra elől, ha már azért jött?

Vagy csak én reagálom túl?

Mit gondoltok?

15/L

2012. okt. 9. 08:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Amúgy ez Miskolcon volt? Mert itt van tele volt komcsi, génhulladék nyugdíjasokkal (tisztelet a kivételnek) a város.
2012. okt. 9. 10:27
 12/23 anonim ***** válasza:
89%

Az a baj, bennünk él egy sztereotípia, hogy az idős emberek csak kedves, jóindulatú bácsik, nénik lehetnek. Vannak, akik mivel ellenkezőjét is tapasztalták, ezért az ellenkezőjére jutottak, hogy minden idős ember bunkó.

A valóságban viszont az idős emberek között is ugyanúgy van ilyen és olyan ember is, van aki megérdemli a tiszteletet, van aki nem. Egyszerűen csak gondoljunk korosztályunkban egy nagyon ellenszenves emberre, na ő is meg fog öregedni, és lehet hogy életkora miatt sokan azt fogják gondolni, hogy kedves, jóindulatú bácsi/néni, holott valójában egy tapló.

2012. okt. 9. 10:39
 13/23 A kérdező kommentje:

Nem Miskolcon volt.

Nem általánosítok, de nem gondoltam volna, hogy ennyire örömét leli abban, ha egy kisgyerekkel kitolhat.

2012. okt. 9. 10:53
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
(30 mp es sipszós szavak után, de elég csak ez:) közöltem volna vele, hogy remélem a torkán akad, és 30 percig szenved, mire megfullad tőle.
2012. okt. 9. 11:07
 15/23 Tom Benko ***** válasza:
100%
Valami fiatalkori sérelmét igyekszik megtorolni, de sajnos ennél többre képtelen. Egyébként én magam megköszöntem volna neki a felette kedves viselkedését.
2012. okt. 9. 11:18
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ezen most nagyon felhúztam magam, még jó, hogy nem voltam ott, kő kövön nem maradt volna.

Mondjuk megmondom őszintén, dolgoztam már én is pékpultban és kinézem magamból, hogy nem adtam volna oda az öregnek.

2012. okt. 9. 11:27
 17/23 A kérdező kommentje:

"ma 11:27"

Kő kövön nem marad? Mit tettél volna amúgy? Kíváncsi vagyok.

Kishúgom annyit mondott, hogy "biztos neki is a kedvence volt" . Szegényt sajnálom, de legalább nem "törte meg" úgymond.

Egyébként visszagondolva már én is legszívesebben beszóltam volna neki, de akkor meg én lettem volna a neveletlen, a bunkó, meg a tiszteletlen.

2012. okt. 9. 11:32
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora szemét! Dehogy reagáltad túl! Én biztos nem bírtam volna ki, hogy ne szóljak be valamit, mégis ezt hogy gondolta? Ha egy másik felnőtt embert szivat így, az se egy kedves dolog, na de egy kislánnyal meg főleg.

Az én nagyanyám se egy olyan tipikus kedves nagymama, sőt, de a kisgyerekekkel mindig kedves.

Fel nem foghatom, hogy annak a vénembernek ugyan mi jó volt ebben...

2012. okt. 9. 12:18
 19/23 anonim ***** válasza:

Mielőtt még mindenki szidja, nem lehet, hogy az öregúrban fel sem merült, hogy az az utolsó két darab?

Lehet, hogy azt hitte, a ti kosaratokban már van, vagy hogy még hátulról hoznak ki nektek frisset, és ő csak megkívánta, miután a testvéred megemlítette neki?

2012. okt. 9. 14:00
 20/23 anonim ***** válasza:
Én megmondtam volna neki a frankót. Kulturált hangnemben is be lehet valakinek szólni. Sőt, úgy lehet csak igazán.
2012. okt. 9. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!