Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kell elegáns ruhában...

Miért kell elegáns ruhában menni színházba?

Figyelt kérdés
2012. okt. 6. 14:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%

még mindig én vagyok (heteske)

az megint más, ha különleges alkalom van (okt23, márc15 stb.), vagy ha utána bál van, vagy valami ünnepély de az megint nem a színház miatt van.

2012. okt. 8. 16:42
 12/17 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy a tisztelet miatt, csak szerintem (én mondjuk feszengek elegáns ruhában) az nem tisztelet, ha végigkínlódom az előadást csak azért, mert nem érzem magam kényelmesen. Ellenben, ha farmer-pólóban is megyek, de jól érzem magam, és igazán a darabra tudok koncentrálni, akkor jól érzem magam, a színészek is, amiért normális közönségük van, stb.

Köszi a válaszokat mindenkinek!

2012. okt. 8. 21:17
 13/17 anonim ***** válasza:
úgy van ahogy a kérdező mondja.
2012. okt. 9. 19:18
 14/17 bagyon válasza:
Nem fontos túl elegáns ruhában menni.A lényeg,hogy ne legyél szakadt,és érdekeljen az amit meg akarsz nézni.Sok a sznob is a színházba járók között,akik iszonyatos puc-parádét csinálnak az öltözködésből.Csak annyira legyél jól öltözött, hogy valamelyest tiszteld meg az előadást,és az előadót.Vagyis ne ugy,mint aki a piacra megy vásárolni.
2012. okt. 12. 09:08
 15/17 anonim ***** válasza:

Végül is ez szokás kérdése.

Én pedzettem először, hogy manapság nem nagy divat kiöltözni.

Az eset idején, amit írtam, én mindenhová zakóban és nyakkendőben mentem, farmerban csak otthon, vagy hétvégén voltam. Akikkel találkoztam, hasonló módon voltak öltözve és célszerű volt nekem is így tennem, hogy komolyan vegyenek. Ekkor is csak a jobbik zakómat és nyakkendőmet vettem fel.

Kissé blama volt, hogy meg- meg nézegettek, de aztán nem törődtem vele, meg hát elkezdődött az előadás. Nevettem rajta, magamon is és a többieken is.

Szóval az a jó ha nem vagy sem túlöltözve, sem alul.

Mint a többiek, abból baj nem származhat.

Érdeklődd meg előtte.

Az operába azért jobb, ha nem vagy toplák, sőt, más helyen is előfordulhat.

Nem kell ezért ennyire indulatba jönni, mondom, csak szokás kérdése...

2012. okt. 12. 14:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Még a rendszerváltás előtt mondta a Vitray a tvben, hogy a magyar származású Michelle Gyarmati ad a honfotársainak ingyen jegyet a Folies Bergere be, ha felkeresik, aminek az igazgatója volt.

Párizsban, Folies Bergere előtt járva eszembe jutott és Misi bácsi valóban adott potyajegyet. Mivel öltönyt nem vittem, egy csinos pulcsiban kellett bemennem, de nem volt gáz. Fele-fele részben volt a megoszlás és a műsor kitűnő volt.

Pláne ingyen!

2012. okt. 12. 14:50
 17/17 anonim válasza:

Alapvetően ha rosszul érzed magad "elegáns" ruhában, akkor az baj. Ha felvesznek egy jobb állásba, ott is rosszul fogod érezni magad?

Ma különben a legtöbb színházban a sötét farmer (nem szakadt), fehér ing, sötétkék zakó, sötét cipő (nem tornacipő) teljesen elég.

2018. jún. 17. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!