Az emberek miért haragszanak azért, ha a párjukat mással lefekszik?
Figyelt kérdés
Hiszen nem bántja, kényezteti. Más lenne a helyzet, ha verné. Akkor azt mondom, hogy jogosan haragszik.
Csak én gondolkodom így?
2012. szept. 22. 15:06
1/4 anonim válasza:
Ha már lefekszik vele, onnan csak egy lépés, hogy elhódítja, elidegenedik eredeti párjától. Ez a legnagyobb veszély, ami egy kapcsolatot fenyeget. A harmadik féllel szemben pedig nincs semmilyen bizalom, így ezt nem lehet csak úgy annyiban hagyni. Alapvető emberi természet.
2/4 anonim válasza:
Biztos van más is, aki így gondolja. Én viszont azt gondolom, ha valaki engem szeret, az velem legyen, ne mással. Ha meg nem működik valami, azt közölje, és legyen benne annyi gerinc, hogy lezárja velem, mielőtt mással kezd.
4/4 anonim válasza:
Ezt hívják féltékenységnek.
Az emberek nem csak a párjukat szeretik, hanem mélyen dédelgetik a tudatot, hogy a párjuk az övéké (birtoklási vágy). Ha egy harmadik személy közbeszól, akkor ezt a vágyat fenyegeti, nem az illető párját. Természetes dolog, az állatvilágban is megtalálható.
Vannak, akik képesek felülkerekedni rajta, és nyitott kapcsolatban élnek (bár ez ritka, a nyitott kapcsolatok többségét sokkal inkább az elköteleződéstől való félelem motiválja).
Másoknál viszont annyira eluralkodik, hogy ezért az erőszakra is képesek, akár a párjuk ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!