Ha egy hívő baptista fiú lefekszik egy nem hívő
lánnyal akkor feleségül is kell vegye?
Elveheti a lányt.
Vagy akarja majd elvenni feleségül vagy nem.
2010. febr. 22. 19:10
2/23 A kérdező kommentje:
Na jó, de akarja majd elvenni? Vagy csak kihasználja hogy a lány nem hívő, vele úgyis mindent megtehet és majd elvesz szépen egy szűz, hívő lányt...
Bocs, te a lány vagy?
Nem tehet se hívővel, se hitetlennel azt amit akar, következmények nélkül. El venni elveheti, hogy akarja-e ezt csak a fiú tudja. Aztán, hogy mi lesz a házasságból, hát nézd meg itt a hívők és hitetlenek vitáját. Kinek hiányzik ez otthon?
A Jézusba vetett hit reményt ad.
2010. febr. 22. 19:22
4/23 A kérdező kommentje:
Igen lány vagyok. Nem vagyok tagja semmilyen gyülekezetnek, de szívesen lennék igazi hívő, bekapcsolódva az ő gyülekezetükbe, csak az a félő hogy mivel én ,,engedtem" hogy lefeküdjünk, semmibe fog venni, csak használ addig amíg nem talál magának egy hívő és még szűz lányt. Mert úgyis gondolhatja hogy hát azért feleségnek mégsem engem választ. Én szeretnék a felesége lenni, ő mindig azt mondja hogy el is venni egyszer, de bennem sokszor merülnek fel kétségek...
Ha ez a fiú lefeküdt veled, akkor igen erős kétségeim vannak bennem a hitét illetően. :-(
Hívő keresztyén ember - ha fontos neki Isten véleménye - nem házasodik nem hívő emberrel. (Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában.) Másrészről viszont Isten előtt egyek lettetek testben, így olyan természetfölötti kapocs jött létre köztetek, amelynek áldásait vagy hátrányait szükségszerűen egy életen át élvezni vagy szenvedni fogjátok mindketten.
Sajnos jó esély van rá, hogy ez a fiú kettős mércével mér: neki szabad a szex, megengedi magának - pl veled -, de amikor majd feleséget keres, azért csak szűz lány kell neki... :-(
Egy református feleség
2010. febr. 22. 19:38
6/23 A kérdező kommentje:
A fiú baptista. És pont ez az amitől félek, hogy magának megengedi hogy velem elszórakozgasson, de azért feleségnek szűz nő kell. A családjának bemutatott, az imaházba rendszeresen megyek vele, befogadtak stb. Szóval ezen megnyilvánulásai miatt meg úgy érzem hogy én kivétel leszek és tényleg szeret és egyszer talán feleségül vesz, de sokszor meg ebizonytalanodok (főleg a szüleim nyomásásra)...mi itt a megoldás? nem szeretnék kiszolgáltatott és megalázott helyzetben lenni.
Szerintem ez attól függ, hogy szeret-e téged. Ha szeret, akkor elfogad olyannak, amilyen vagy. Álszent dolog egy hívőnek azt gondolni, hogy egy hitetlennel bármit megtehet. Kicsit zavarosan írok, ilyen vagyok ma, de akárhogy is alakul, boldog életet kívánok neked.
2010. febr. 22. 19:58
A keresztény kétszínűség tipikus példája olvasható.Meglep,hogy még mindig vannak hívei ennek a népbutító,más vallásoktól lopó hitnek.
2010. febr. 22. 20:01
9/23 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a saját szüleim is kicsit álszentnek tartják ezt a fiút, és egyik fülembe ezeket a figyelmeztető anyai hangokat hallom, a másikba pedig a szívem hangját, ami azt mondja bízzak meg benne és szeressem őt.
Jézus (és a kereszténység) tanítása szerint a legfőbb parancsolat az, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagad, nem az, hogy szeresd a többi keresztényt, mint önmagad. Tehát az ember, az ember (Isten képe) vallásától függetlenül, nincs olyan, hogy valamit a kereszténnyel nem tehetsz meg, a nem kereszténnyel viszont igen. Mindenki aki ennek az ellenkezőjét állítja, az álszent. A keresztes háborúk is ilyenek voltak. Jézus nevében gyilkolták a nem keresztényeket. Szánalmas. (Szerencsére az ilyenekről már elismeri az Egyház, hogy hiba volt.)
2010. febr. 22. 20:17
Kapcsolódó kérdések: