Ha egy hívő baptista fiú lefekszik egy nem hívő lánnyal akkor feleségül is kell vegye?
Ha szeret, akkor a javadat akarja, előbbre helyez téged önmagánál, hűséges, felelősségteljes stb-stb.
Ez azt jelenti a ti esetetekben, hogy többet nem fekszik le veled, ugyanakkor udvarol neked, hogy kiderüljön: ti ketten megfelelő házastársai lennétek-e egymásnak. Amennyiben a válasz igen, akkor megkéri a kezedet és elvesz feleségül.
Ha egy nem hívő fiúval fekszel le, ő sem venne el feleségül. Ebből a szempontból akkor már tisztességesebb egy baptista fiú. Garancia meg semmire sincs. Ha egyszer elkezdtétek, nem igen álltok meg benne, de ez csak az én véleményem, cáfoljatok rám nyugodtan. És egyre megkérlek benneteket. Csak azért ne házasodjatok össze, mert már lefeküdtetek! A házasság ennél sokkal többről szól. Nem így kellett volna kezdenetek, és ha rám hallgattok, csak akkor köttök házasságot, ha biztosak vagytok egymásban. Én tudom, milyen rossz házasságban élni. És tudom, milyen három gyerek után elválni. Ha tehetném visszacsinálnám. De nem azt, hogy együtt maradok az első feleségemmel, hanem úgy, hogy el sem veszem. Életed második legfontosabb döntése, kihez mész feleségül. Az első: mit válaszolsz Jézusnak.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Amíg ilyen bizonytalan vagy a kapcsolatotokban, nem lett volna szabad lefeküdnötök egymással. Beszéljétek meg, hogy kerülitek ezeket a helyzeteket, és segítsétek ebben (is) egymást.
Amúgy még bármi lehet, akár feleségül is vehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!