Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egy hívő baptista fiú...

Ha egy hívő baptista fiú lefekszik egy nem hívő lánnyal akkor feleségül is kell vegye?

Figyelt kérdés
Két 20 évesről van szó, a lány nem hívő, a fiú igen, lefeküdtek, titokban.Elveheti-e a lányt? Akarja-e majd elvenni feleségül?
2010. febr. 22. 19:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Akkor létezhet hogy tényleg szeret engem és nem kihasználja az én nem hívőségemet?
2010. febr. 22. 20:19
 12/23 anonim ***** válasza:

Ha szeret, akkor a javadat akarja, előbbre helyez téged önmagánál, hűséges, felelősségteljes stb-stb.

Ez azt jelenti a ti esetetekben, hogy többet nem fekszik le veled, ugyanakkor udvarol neked, hogy kiderüljön: ti ketten megfelelő házastársai lennétek-e egymásnak. Amennyiben a válasz igen, akkor megkéri a kezedet és elvesz feleségül.

2010. febr. 22. 20:22
 13/23 A kérdező kommentje:
És ha továbbra is lefekszünk de közben udvarol akkor hihetem hogy komoly szándékai vannak? És ha már egyszer lefeküdtünk hogyan parancsoljunk magunknak megálljt a további "alkalmakkor"?
2010. febr. 22. 21:08
 14/23 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nézd kedves, ha ilyen kétségek gyötörtek, mi a jó francnak kellett lefeküdnöd vele.Számomra nyilvánvaló, hogy a fiú vallásos ugyan, de hívőnek még nem igazán mondható.Na mindegy, ami megtörtént az megtörtént, ezen már nem lehet változtatni.Azt, hogy el akar e venni, vagy sem, csakis ő tudhatja.De talán van rá esély mivel, hogy bemutatott a szüleinek és mint írod, te is elfogadnád a vallását.Minden esetre, ha hívő szeretnél lenni, akkor nem javasolnám a testi kapcsolat folytatását, házasságon kívül.Azt azért nem feltételezem a srácról, hogy előre eltervezte volna, hogy kihasznál téged és esze ágában sincs elvenni.Még ha ingatag is a hite, nem hiszem, hogy ennyire aljas lenne, egy vallásos családban felnőtt ember.Én a helyedben elmondanám neki a kétségeimet, és azt is megkérdezném, hogy hogyan egyezteti össze a hitével a házasságon kívüli kapcsolatot.A válaszából szerintem sok mindenre tudsz majd következtetni.Ha Istent választjátok, kérjetek hit béli tanácsot a kapcsolatotok ez utáni irányáról.
2010. febr. 23. 02:34
 15/23 anonim ***** válasza:
62%

Ha egy nem hívő fiúval fekszel le, ő sem venne el feleségül. Ebből a szempontból akkor már tisztességesebb egy baptista fiú. Garancia meg semmire sincs. Ha egyszer elkezdtétek, nem igen álltok meg benne, de ez csak az én véleményem, cáfoljatok rám nyugodtan. És egyre megkérlek benneteket. Csak azért ne házasodjatok össze, mert már lefeküdtetek! A házasság ennél sokkal többről szól. Nem így kellett volna kezdenetek, és ha rám hallgattok, csak akkor köttök házasságot, ha biztosak vagytok egymásban. Én tudom, milyen rossz házasságban élni. És tudom, milyen három gyerek után elválni. Ha tehetném visszacsinálnám. De nem azt, hogy együtt maradok az első feleségemmel, hanem úgy, hogy el sem veszem. Életed második legfontosabb döntése, kihez mész feleségül. Az első: mit válaszolsz Jézusnak.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 23. 19:03
 16/23 anonim ***** válasza:
23%
menj el a gyülekezetükbe, beszélj egy vezetővel, és nézd meg, mi lesz. uttánna csak olyan személyekkel barátkozz, akik tényleg úgy is élik az életüket, ahogy a biblia kéri, és soha ne paráználkodj többé. menj férjhez olyanhoz, aki képes, és akar is várni a nászéjszakáig.
2010. febr. 25. 08:54
 17/23 anonim ***** válasza:

Amíg ilyen bizonytalan vagy a kapcsolatotokban, nem lett volna szabad lefeküdnötök egymással. Beszéljétek meg, hogy kerülitek ezeket a helyzeteket, és segítsétek ebben (is) egymást.

Amúgy még bármi lehet, akár feleségül is vehet.

2010. febr. 26. 11:47
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy el kéne venni egy lányt is, főleg vallási alapon nem, 20 évesen. Kivéve, ha atombiztosan együtt tudják leélni a hátralévő évtizedeiket, mint pár.
2010. márc. 1. 15:58
 19/23 anonim válasza:
Na m történt azóta?
2010. jún. 13. 12:24
 20/23 anonim válasza:
Na mi történt azóta?
2010. jún. 13. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!