Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Erről a családi pénzbeosztásró...

Erről a családi pénzbeosztásról mi a véleménytek? Bevétel 500 ezer. Kiadás asszonyka ruhára havi 200 körül költ rezsi étel egyebek szintén 200. És 100 megy megtakarításba.

Figyelt kérdés
2012. szept. 20. 11:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
11%
Ez irreális. Senki sem költ ruhára 200000.- forintot, akinek családja van.
2012. szept. 20. 12:12
 12/35 A kérdező kommentje:
De ő igen.
2012. szept. 20. 12:14
 13/35 anonim ***** válasza:
76%
Az asszonykád nem valami boldog melletted, ha mindig a ruhavásárlásban találja meg az örömét! Egyébként nem lenne rossz beosztás!
2012. szept. 20. 12:14
 14/35 anonim ***** válasza:
55%
25 év alatt nem költöttem el ruhára 200.000 forintot összesen, és ha a cipőt, papucsot, kabátot hozzáveszem akkor sem jönne ki. Amúgy vannak menyecskék, akik szeretnek költekezni, hát nem vagyunk egyformák, neki jobban telik, meg talán nagyobb örömét leli a vásárlásban, ezért nem szabad elítélni, ő tudja, hogy mi a fontosabb számára. Ki erre, ki arra költ szívesebben, az ő dolga.
2012. szept. 20. 12:21
 15/35 anonim válasza:
100%
A kérdés az, hogy a férjnek is megfelel-e így a pénzbeosztás. Ha nem, akkor tegyen ellene, ha igen, akkor semmi közöm hozzá, hogy más család hogyan osztja be a pénzét. Ha a családomnak lenne ennyi pénze, mi nem így osztanánk be.
2012. szept. 20. 12:24
 16/35 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem a kérdező egy irigykedő szomszéd, vagy egy rosszalló anyós, vagy ilyesmi lehet. Ha megtehetik úgy, hogy 200 ezret ruhára költenek az "asszonykának", és még emellett is 100 ezer megtakarításuk van havonta, akkor miért ne tehetnék meg? Miért kéne 300 ezret havi szinten félrerakni, ha amúgy is jól élnek? De gondolom, ha évente új autót vennének, vagy mondjuk minden évszakban külföldre mennének kikapcsolódni (gondolom nem kevés meló van a félmilliós fizetésben), akkor az lenne a gond. Tök mindegy, hogy mire költik, mások rossz szemmel néznek rájuk mert mi az, hogy ők annyit keresnek, és nem éheznek, mint a másik... Inkább örülni kéne, hogy jól élnek, és arra költhetik a pénzüket, ami örömet okoz nekik. Gondolom, ha mondjuk a férjnek egy vadonatúj házimozi rendszer kéne, következő hónapban új okostelefon, amire szintén havi 200 menne el, akkor már nem lenne ekkora gond, mert a kérdés nagyon az "asszonykára" van kiélezve, nem a "férjecskére".
2012. szept. 20. 12:25
 17/35 anonim ***** válasza:
51%

Asszonykát kidobni, máris többet lehet megtakarítani. :) Én rezsire max 50-et szánnék, további 50-et egy változatos étrendre, ruhára 10-15max, a többit megtakarításba.

23N

2012. szept. 20. 12:50
 18/35 Antimod ***** válasza:
73%
500-ból 200 csak ruhára? És ezt még hagyják is?
2012. szept. 20. 12:50
 19/35 anonim ***** válasza:
91%

S most ezt felháborodásodban kérded vagy a véleményre vagy kíváncsi?

Mert, aki nem keres annyit, mint ti, az sose fogja ezt megérteni.

Nekem (valamivel szűkösebb a költségvetésem) van egy bevált módszerem. Ha jön egy új ruha a szekrénybe, egynek menni kell.

Te nem szoktál magadnak ruhát venni? Mert arról nem írtál.

Mindent meg lehet beszélni! Mond neki, hogy ne pazaroljon. Attól még, hogy jól megy most, nem biztos, hogy holnap is jól fog menni. S egyébként is. Nem hiszem, hogy fel tudja venni az a rengeteg ruhát. Persze ha azt nézzük, hogy pl: a Zarában láttam egy tök jó műbőr csizmát 30ezerért, ami még nem is sok ugye, akkor hamar el lehet tapsolni a havi 200-at.

Ülj le és beszélj neki arról, ha ez nem tetszik.

2012. szept. 20. 13:01
 20/35 anonim ***** válasza:
70%

Havonta 500 ból 200-at ruhára költeni sok.

És nem irigység beszél belőlem, én inkább költeném a gyerekre(Waldorf iskola) vagy megtakarítás.

Havi 50-nel jobban megegyeznék.

2012. szept. 20. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!