Mit válaszoltál volna a bolti eladónak erre: "dejó hogy senkinek nincs aprója, majd lesz hóvégén, mindenki a nagypénzt jön váltatni"?
Én pont az ilyenek elkerülésére fizetek mindenhol kártyával, még a pár száz forintos dolgokat is. Így nincs gond az apróval, ráadásul ingyenes.
Amúgy egy "sajnálom, de ez van"-nal a legegyszerűbb elintézni.
Régebben helyettesítettem egy borszaküzletben 1 hónapig.Idióta árak voltak,pl. 935,1015,2030,ott nem a 10-20 ezresekkel volt gond,hanem az apróval, állandóan hiány volt az 5-10-20-50-100 forintos érmékből.Hetente 120-150 ezer forint értékbe kértem a helyi volánállomástól aprót és úgy sem volt elég.Alig pár ember adott úgy aprót,hogy papírral tudjak neki visszadni.Nem biztos,hogy csak a lustaság miatt kér valaki aprót.
A 10-20 ezreseknek én kifejezetten örültem,nem kellett nap végén olyan sok ezrest,kétezrest számolgatni és gyorsabban végeztem papírmunkával(napi készlet és kasszazárás).
Ez egyszemélyes üzlet, multiknál, nagyobb üzletekben nem biztos,hogy könnyebb a pénzkezelés.
Nem szóltam volna semmit, max mosolygok, nekem is voltak érdekes megszólalásaim, főleg ha gyakran jött, vagy már ismertem korábban is a vevőt, esetleg velem egyidős.Ismeretlen, teljesen idegen embereknek nem mondtam ilyeneket.
én is jártam már így hogy valamit morgott az eladó...de ilyenkor nem szólok semmit, felemelem az egyik szemöldököm és mellé egy "ccchhh...." vagy egy "pff...." aztán szánalmas vigyorral elmegyek onnan, de többet nem megyek oda vissza...
N22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!