Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért általánosít "mindenki"?

Miért általánosít "mindenki"?

Figyelt kérdés

az tűnt fel nekem, hogy nagyon sokan általánosítanak. találkoztak az életükben egy bizonyos csoport néhány tagjával és azonnal kijelentik, hogy "mindenki" olyan, illetve úgy fogalmazzák meg a kérdésüket, mintha ez mindenkire vonatkozna vagy valami törvényszerűség lenne.

pl. a lányok, a fiúk, a dohányosok, a fiatalok, az öregek, stb.

2009. júl. 28. 23:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is probléma, hogy néhány ember csoportokban gondolkodik, hisz az emberi gondolkodás eleve skatulyázós. Mindenkire ráakasztunk bélyegeket kiskorunktól kezdve: a kismamák, a nyugdíjasok, a vasutasok, a tanárok, a magyarok, a németek stb...mindig csoportokban gondolkodunk, mert ez leegyszerűsíti a gondolkodást. Miért csináljuk? Mert meg akarjuk ismerni az embert és adott csoportra lehet adott tevékenység vagy tulajdonság jellemző. Ezzel próbálunk egyszerűsíteni. Mivel az emberek csoportokban gondolkodnak, nehéz ettől elvonatkoztatni. Sajnos ez van, az emberi társadalom ilyen.
2009. júl. 30. 18:01
 12/14 anonim ***** válasza:
64%
És szerintem ez így van jól... Ahogy az előző válaszoló írja. Biztos sokakat idegesít, dehát akkoris ez van :D
2009. júl. 30. 22:16
 13/14 anonim válasza:
100%

Nah szóval...engem személy szerint idegesít az általánosítás. Mivel szőke hajam van midneki azzal szekál már kiskorom óta, hogy "hülye szőke":S arról nem tehet az ember hogy milyen a hajszíne, vagy bőrszíne...attól hogy valaki találkozott pár tényleg ostoba( vagy csak ostobát megjátszó) szőkével, vagy pár tényleg személy romával, még nem az összes ilyen.

A stílus miatti fikázásokból is elegem van már.Mitől lenne egy rocker igénytelenebb, szemétebb ember, mint modnjuk egy diszkós?

2009. aug. 4. 12:18
 14/14 anonim válasza:
100%
*személy= szemét:D:D
2009. aug. 4. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!