Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lány létemre iszonyatosan...

Lány létemre iszonyatosan rendetlen vagyok és szó szerint sz@rok a házi munkára. Mit tehetnék, hogy ez változzon?

Figyelt kérdés
Utálok minden házi munkát. Bármi mást szívesen csinálok, füvet nyírok vagy barkácsolok, csak takarítani ne kelljen. A szobámban olyan nagy kupleráj van, hogy az ember alig hiszi el, hogy egyáltalán itt lakik vki. Mindig kapom az osztást, hogy milyen undorító vagyok stb, de egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy elpakoljak, bár főleg azért, mert mikor mégis rendet csinálok, utána sosem találok meg semmit. Így legalább minden elöl van. De mégis csak jó lenne, ha kicsit hozzászoknék a nagyobb rendhez. De mégis hogyan? Ha rendet rakok akkor 2 nap múlva már megint kupi van és én magam sem tudom, hogy hogyan. Mit csináljak?
2012. szept. 3. 18:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

9, én már válaszoltam, a férjem nem azért vett el feleségül, hogy mossak-főzzek-takarítsak, nem új anyukát akart.

Szerinted mégis miről szól egy házasság?

Mi megosztjuk a munkát, igaz mióta vannak gyerekeink is, rám több munka hárul.

2012. szept. 3. 18:36
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam, ez azt jelenti túl sok cuccod van. Pont egy hete dobáltam ki szinte minden sz*rt, most nincs mit széthagynom, legfeljebb a ruháimat, sminkeket... más egyszerűen nem maradt, így most rend lesz egy jó ideig.

Ajánlom neked is szánj rá egy napot és ne sajnáld a cuccaidat, dobj ki mindent ami felesleges.

2012. szept. 3. 18:40
 13/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, mekkora tirpák vagy...
2012. szept. 3. 18:40
 14/22 anonim ***** válasza:
9%
11-es,a nő dolga az,hogy vezesse a háztartást+takarítson!!Mi férfiak meg levisszük a szemetet és próbáljuk eltartani a családot,ez a munkamegosztás!!
2012. szept. 3. 19:16
 15/22 A kérdező kommentje:

"11-es,a nő dolga az,hogy vezesse a háztartást+takarítson!!Mi férfiak meg levisszük a szemetet és próbáljuk eltartani a családot,ez a munkamegosztás!!"

Elég ritka manapság az, hogy egy családban egy fél fizetése elegendő legyen az egész família számára. Ha a nő is dolgozik (már pedig manapság dolgozik), akkor igenis legyen annyi egy férfiban, hogy a házi munka felét elvállalja. Btw: még egyszer nem láttam apámat kivinni a szemetet, vagy füvet nyírni - velem ellentétben. Ha én képes vagyok barkácsolni egy férfi meg mondjuk főzni, akkor nem értem miért kéne kényszerből a "nemeknek megfelelően" fordítva csinálni ezeket? A 21. században élünk, nem a középkorban. De, ha ne adj Isten olyan helyzetbe kerülök majd egyszer, hogy 1 férfi fog anyagilag eltartani, akkor Isten a tanúm, hogy főzni és takarítani fogok, mint egy kis angyal.

2012. szept. 3. 19:29
 16/22 Penszy ***** válasza:
szánj rá egy napot h.rendet tégy :)szerintem sokkal jobban fogod magad érezni utána,és próbáld meg utána megtartani a rendet ,egyszerű minden legyen oda vissza téve ahonnan el lett véve.ha egy szobában nem tudsz rendet tartani ,akkor egy lakásban h.fog menni?:)mondjuk én nem tudok rendetlenségben,koszban nyugodtan lenni 22/l
2012. szept. 3. 19:29
 17/22 anonim ***** válasza:
21%
Nah,látjátok csajok Penszy például ideális feleségjelölt lenne!!:)Vegyetek róla példát!!
2012. szept. 3. 19:34
 18/22 ava87 ***** válasza:
100%
Kedves 9-es, belőlem már nem LESZ semmilyen feleség, mert már az vagyok :) Amúgy a főzésre nem tért ki senki, ezt csak te hoztad fel, de tudok főzni, sőt, szeretek is.
2012. szept. 3. 19:40
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
ava87 én nem tudom megérteni,hogy egy lány,hogy lehet rendetlen.... Volt jó pár barátnőm,de semelyikkel nem volt gond ezen a téren hál Istennek!Mondjuk én se vagyok az a nagy rendmániás de én fiú vagyok,nekem szabad!!:D De egy lány??? Mondjuk nem ti tehettek róla,hanem a szüleitek,hogy nem tanitottak rendre!
2012. szept. 3. 19:46
 20/22 A kérdező kommentje:
19-es! Szerintem egy fiútól/férfitól pontosan ugyanúgy elvárható, hogy rendet tartson maga körül, mint egy lánytól. Ha ne adj Isten egyedül fogsz élni egy lakásban és fel akarnál vinni egy csajt a kéróba, akkor majd a hatalmas kupira csak annyit fogsz mondani, hogy Te fiú vagy neked szabad? Hát nem tudom, nekem ilyet mondana valaki, akkor menten sarkon fordulnék és nem a rendetlenség miatt, hanem a felfogás az, amivel baj van. Lehet csak én érzem így, de egyre inkább azt veszem észre, hogy a nők felé csak elvárások vannak, de egy férfi mindenre mondhatja azt, hogy neki nem kell ,hiszen fiúból van. Persze mindig van kivétel, meg én is találkoztam már rendes férfival, de nem ez az általános jellemző. Vmiért mindig csak azt hallani, hogy egy nő főzzön, mosson, takarítson, az ágyban legyen kiváló, a külseje tökéletes stb, de ha egy férfi kerül szóba, akkor mindig csak a kifogásokat hallani. Persze lehet (sőt, remélem) én látom rosszul a dolgot.
2012. szept. 3. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!