A magyarok miert ennyire pesszimistak? Mi az oka a magyar pesszimizmusnak?
Azért, mert Mátyás óta történelmi szinten csak a szívás van, ez tény. Illetve mert igyekeznek belőlünk kiirtani a vallást és a nemzeti öntudatot is. Belőlem egyiket sem lehetett.
Nemzeti öntudatomnak hála büszke vagyok kultúránkra, ételeinkre és a szép nőkre (mert akárhányszor akárhol voltam/volt bármelyik ismerősöm külföldön, láttam/látták hogy a magyar lányok szebbek), és így bízom a magyarokban, nem vagyok pesszimista.
Vallásomnak hála pedig egyrészt el tudom viselni a rosszat, másrészt látom a jót: csodás éghajlat (orkán nem viszi el a házadat), gyönyörű tájak, gazdagság (mert igenis gazdagok vagyunk, a konkrét éhezés ritka, a szomjúság még inkább, van ruhája és lakása az emberek többségének. Ezt régebben illetve a világ túlnyomó részén ma sem lehet elmondani).
Ismerek egy lelkészt, aki minden istentiszteletét úgy kezdi hogy tükrözze vallásos életfilozófiáját (egyben az enyémet is):
"Hiszem hogy az Úr hozta a kedves egybegyűlteket.
Hála érte!
Idefelé semmi baj nem történt.
Hála érte!
Nem vagyunk intenzívosztályon, nincs pestisünk, koleránk, fekélyünk.
Hála érte!
Országunk itt van még, tiprói, tatárok, oszmánok, Habsburgok, szovjetek eltűntek.
Hála érte!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!