Illetlenség így fogni a kanalat evés közben?
Itt egy kép, már csak így tudom illusztrálni:
Bal kezes vagyok, és valahogy nem áll jól nekem ez a "kanálfogás", amit mindenkinél látok. Ez látható a második ábrán, ahol úgy fogja meg mindenki, hogy a hüvelykujja alatt és a többi felett van a kanál. Mindenki így fogja, de engem az nagyon zavar, állandóan össze-vissza libeg, és egyáltalán nem áll a kezemhez. Sokkal egyszerűbbnek látom az első ábrán, ahol csak egyszerűen megmarkolom, és mindig így is eszek, és így jó is. De máshol ez illetlenségnek számít? Vagy valaki fogja még így rajtamkívül a kanalat?
"Ugyebár a jobb kezesek a bal kezükben fogják a villát, és a jobb kezükkel vágják pl. a húst."
Én jobbkezes vagyok, de én jobb kézbe veszem a villát és bal kézzel nyeszetelem a húst. Szerintem ez a kisebbik gond, legalábbis még senkinek nem tűnt fel, nem volt hátrányom belőle. :)
Ha marokra fognám a villát, kanalat, az kicsit durvább lenne, arról nagyon gyorsan leszoktam gyerekkoromban.
(Első voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!