Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van az, hogy nyelvtanila...

Főzős Laci kérdése:

Miért van az, hogy nyelvtanilag elég gyenge emberek is bátran írogatnak ide a gyakorikérdések.hu-ra? Ma már ez nem cikii?

Figyelt kérdés
2012. aug. 11. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%

De azért csak elb'sztad te is az utolsó szót :DDD

Szerintem no comment!

2012. aug. 11. 22:51
 2/13 anonim ***** válasza:
39%

Igen, igazad van kutya.

Levágatni az ujjaikat!

Joffrey király voltam, sziasztok

2012. aug. 11. 23:14
 3/13 anonim ***** válasza:
98%
Azért, mert valakinek nem kifogástalan az írása, még lehetnek olyan dolgai, amit szeretne megkérdezni.
2012. aug. 11. 23:14
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, nem a félig meggyulladt cigi, megcsaltak topik miatt indítottad a kérdést? ugyanő vagy?
2012. aug. 12. 01:00
 5/13 anonim válasza:
50%
Sajnos én is nagyon sok helyen találkozom ezzel az igénytelenséggel. Főiskolát végzett ember sem tudja rendesen használni írásban a nyelvet. Az embereknek nincs IGÉNYÜK rá, hogy a saját anyanyelvüket minőségi módon alkalmazzák (és most itt nem a költői fordulatokra gondolok). Az egyszerű nyelvtan! Hogy mely szavakat írunk egybe és külön az "LY" alkalmazása! A gondolatok megfogalmazása! Nagyon erős a külföldi behatás, de amikor hallok több-10 éve külföldön élő Magyar embert ízesen magyarul beszélni, erősödik meg a véleményem, hogy csak az adott emberen múlik, hogy Ö hogyan használja a nyelvet. Akinek pedig más a véleménye, annak pedig csak egy idézetet mondanék: "Nyelvében él a nemzet"
2012. aug. 12. 09:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem bírom, hogy ilyen kérdéseket két hibával tesznek fel és egy olyan kifejezéssel, hogy "nyelvtanilag gyenge", ami ugye nem igazán azt jelenti, amit kifejezni próbált hőbörgő nyelvészünk.
2012. aug. 12. 15:21
 7/13 Godmen válasza:
31%

Elég érdekes kérdés, de nem bírtam ki hogy ne válaszoljak.

Mért fontos, hogy helyesen írj? Nem az a fontos, hogy a másik ember megértse? Ezt nevezzük kommunikációnak. Aki tájszólással beszél, ugyanolyan érthető mint aki a könyveket olvas azért, mert szerinte a nyelvhasználatának tökéletesnek kell lennie. ( és a nyelv, nem hozható összefüggésbe a nemzetiséggel, mert beszélhetek én angolul, akkor is magyar leszek. Illetve ha már itt tartunk, a nemzetiségi kérdés is relatív, és vitatható) Különben is, amikor az ember futóba ír, nem csoda ha van helyesírási hiba.

2012. aug. 12. 21:27
 8/13 anonim válasza:
Bárkinek lehet kérdése, és az, hogy felteszi azt jelenti, hogy van ami érdekli. De válaszokat már nem adhat csak úgy, bármilyen témában. Persze megtörténik, hogy elgépelünk valamit, vagy éppen nem tudjuk az adott szó helyesírását, stb. Sajnos sokakat nem érdekel, hogy hogyan írnak. Én elítélem és cikinek tartom, de ők nem hinném, hogy foglalkoznának vele...
2012. aug. 13. 10:15
 9/13 anonim válasza:

Már mért lenne ciki, amikor szinte mindent rövidítve írunk (és néha helytelenül is)?

Am a cseten mindenki akivel eddig beszéltem rosszul írta a szavakat. -.-"

De mért baj az? Beszélni csak tudnak! És ha nagyon akarja az ember meg tudja érteni amit a másik mondani akar.

2012. aug. 14. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:
A rövidítés és elgépelés más kategória, mint a helyesírás nem tudása.
2012. aug. 14. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!