Miért van az, hogy ha valaki egy kérdést tesz fél itt gyik-en, akkor rögtön letámadják és mindenki azt hiszi okosabb a másiknál?
Érdekes módon én eddig több tucat kérdés tetttem fel, és ebből jó, ha 1-2 volt, ahol volt hülye válaszoló is, és kötözködött.
Tudod, van egy mondás: hülye kérdésre hülye válasz.
Intrepid,ne haragudj,de nem értek Veled egyet.A kérdésben található hiba...
Kérdező,ez azért van,mert sokan nem veszik komolyan a helyesírásilag kifogásolható kérdéseket.
"Most láthattátok amiről beszéltem ..."
- Hű, de okios vagy... kiírsz egy hülye, általánosító kérdést, és meglepő talán, hogy ilyen válaszok jönnek?
Ezt írtad: "Mindenki olyan okosnak hiszi magát,pedig majdnem az összes okoskodó hülye"
Hát, tudod, ezzel a kérdéskiírással most éppen Te akartál a legokosabbnak tűnni.
Elég régóta vagyok itt a GYK-n és még sohasem láttam olyat, hogy valakit egy elírás miatt barmoltak volna le. A helyesírás miatt sokan szólnak, de az esetek 99%-ban akkor, ha olyan minősíthetetlen módon ír valaki, hogy az már megnehezíti a kérdés értelmezését.
És igen, vannak akik okoskodnak és körömszakadtáig próbálják bizonyítani sokszor a hibás válaszukat, de a GYK is olyan, mint a való élet. Vannak jó arcok és vannak kevésbé jó arcok. Szokj hozzá.
Én is néha már szánalmasnak tartom, hogy helyesírás miatt ugatnak le valakit, holott engem is tud zavarni. Feltesz egy kérdést, erre pár frusztrált lény késztetést érez arra, hogy "jól megmondja" neki, egyfajta dominancia, sikerélmény lehet ez náluk.
De nem csak a fogalmazás, vagy helyesírás az, ami miatt "beszólnak". Nemrégiben egy válaszoló írta, hogy ő bizony felfogadna takarítónőt, mert ekcémás a keze-jól tudom, milyen súlyos tud lenni. Erre szépen lepontozták, lehörögték páran, hogy az "amíg nem béna, addig nem lehet semmi kizáró ok", csak lusta, stb.
Félelmetes, hogy az emberekből mennyire hiányzik az empátia, megértés mások felé. De ezt főleg magyaroknál tapasztaltam eddig.
Én is osztom ezt kedves kérdező!
Én bármilyen kérdést tegyek fel,legyen az jó vagy rossz akkor is kapom az ívet.Én ebbe nár nagyon beleuntam.Kíváncsi lennék arra,hogy ha a szemembe kellene azoka mondani amiket írnak meg mernék e tenni.Próbálj ne foglalkozni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!